×

M. (Mitchell) van den Bosch

Maak kennis met...

M. (Mitchell) van den Bosch


Mitchell voltooide in 2021 zijn VWO aan het Lentiz Reviuslyceum in Maassluis. Daarna startte hij met studie rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden. Na het behalen van zijn propedeuse koos hij voor de bachelor notarieel recht. Hij zit in de laatste fase van zijn studie en combineert dat met zijn werkzaamheden als werkstudent.

Mitchell is lid van de Broederschap van Notariële Studenten in Leiden (BNSL). De BNSL is de studievereniging notarieel recht van de Universiteit te Leiden, de oudste universiteit van Nederland.

De BNSL maakt samen met de vier "buitenlandse" notariële studieverenigingen in Nederland deel uit van het overkoepelende orgaan de Broederschap der Notariële Studenten (BNS). De andere vier zijn Nota Bene in Nijmegen, VIVA in Amsterdam, Vevanos in Utrecht en Vevonos in Groningen. Daarnaast is de BNSL nauw verbonden met de Notariële Vakgroep van de Universiteit.

Sinds de oprichting van de BNSL kan de Leidsche student niet meer zonder deze vereniging. Borrels, studiereizen, kantoorbezoeken, feesten, hockeytoernooien en lezingen wisselen elkaar in rap tempo af. Dit alles houdt de vereniging en haar leden scherp om zo het beste uit hun studie te halen. MAES notarissen ondersteunt dat doel door als sponsor de BNSL een warm hart toe te dragen.

Mitchell zegt...


Ik ben derdejaars student Notarieel recht aan de Universiteit Leiden. Ik zie studeren als een investering in mijzelf. Om mijn studie te kunnen bekostigen, heb ik dan ook altijd naast mijn studie gewerkt. Als werkstudent bij MAES notarissen houd ik me enerzijds bezig met het mooie beroep en anderzijds verdien ik op deze manier een zakcentje bij. Zo kan ik mij af en toe ook een drankje veroorloven. Soms zelfs twee.

Ik ben daarnaast actief binnen de Broederschap der Notariële Studenten te Leiden. Ik zit in de Reiscommissie. De Reiscommissie is verantwoordelijk voor het organiseren van de jaarlijkse studiereis voor een groep van zo’n 20 à 30 leden van de BNSL en de vakgroep. De commissie kiest een bestemming en stippelt de reis van begin tot het eind uit.

Hiervoor was ik lid van de Ledenbladcommissie. Voor het ledenblad, De Leidsche Noot, hadden we een tijd terug een interview met notaris Geert Janssen, toen nog op het oude kantooradres. Geert vertelde ons over het kantoor, over het diversiteits- en inclusiebeleid en over werkgeluk. Dat gesprek sprak mij zo aan dat ik een open sollicitatie heb gedaan. En nu werk ik hier een paar dagen per week. In een waanzinnig mooi kantoorpand met een keuken en bedrijfsrestaurant. Waar we in de lunchpauze eitjes kunnen bakken en tosti’s kunnen maken. Bij mooi weer gaat de BBQ in de tuin aan. Het professioneel verblijf bij dit kantoor heeft mijn hooggespannen verwachtingen zwaar overtroffen. Ik gun al mijn medestudenten deze ervaring.

Contact met Mitchell


wo/do

+31 (0)10 445 37 77

mitchell.vandenbosch@maesnotarissen.nl