×

R.F. (Renée) van Vliet

Maak kennis met...

R.F. (Renée) van Vliet


Renée is notarisklerk Personen- en Familierecht en maakt deel uit van onze flexpool. Om de doorlooptijd van onze familierechtdossiers te verkorten, ondersteunt zij ons gedurende een bepaalde periode voor twee dagen per week. 

Zij startte in 2011 in het notariaat. Aanvankelijk was zij uitsluitend werkzaam binnen het personen- en familierecht, later ook binnen de praktijkgebieden vastgoed en ondernemingsrecht. Omdat zij graag breed inzetbaar wilde zijn binnen de diverse notariële praktijkgebieden, heeft zij diverse opleidingen bij het INM gevolgd. 

Een aantal opleiders, waaronder prof. mr. dr. Bernard Schols, prof. mr. dr. Freek Schols en prof. mr. dr. Wouter Burgerhart vond zij zo aansprekend dat zij zich na  een studie van drie jaar, heeft ingeschreven als registerklerk.

Renée zegt...


"Bij de huidige krappe arbeidsmarkt, zeker in het notariaat, is een heuse war for talent gaande. Goede professionals zijn immers schaars. Afgestudeerden vinden fulltime werken in het notariaat bij een vaste werkgever tegenwoordig vaak ook niet meer zo aanlokkelijk. De werkdruk is hoog. Medewerkers krijgen ook niet altijd de waardering van klanten voor hun inzet. Lontjes zijn soms kort. Vanwege de toegenomen claimcultuur ervaren ze veel stress en hebben ze zorgen over het afbreukrisico, wat wordt versterkt door de beroeps- en gedragsregels en de tuchtrechtspraak waar zij aan onderworpen zijn. Ze worden steeds vaker door partijen onder druk gezet, of erger - en volstrekt onaanvaardbaar - bedreigd en geïntimideerd. Ze moeten zich naast hun reguliere werkzaamheden voortdurend bijscholen. 

Veel klanten kiezen voor MAES notarissen. zo merk ik, vanwege de hoge klanttevredenheid, de toegewijde dienstverlenende instelling, de kwaliteit van de dienstverlening en de concurrerende tarieven. Het kantoor heeft echter vast moeten stellen dat de doorlooptijd van familierechtdossiers op dit moment langer is dan zijzelf wenselijk acht. MAES notarissen doet er alles aan om die doorlooptijd te verkorten. Bijvoorbeeld: 

  • Zij hebben, ook onlangs weer, goede en ervaren nieuwe medewerkers geworven. 
  • Zij blijven actief en voortdurend medewerkers werven die het team kunnen en willen komen versterken. Ze werven via social media, vanuit de netwerken, met search-bureaus, via banenmarkten en meer.
  • Zij bieden hun medewerkers een opleidingsprogramma dat zich richt niet alleen op verbetering van juridische kennis en notariële beroepsregels, maar ook op professionele en sociale vaardigheden om een klantgerichte en uitstekend presterende werkomgeving te blijven creëren.
  • Zij hebben de werkplekken ergonomisch afgestemd op de gebruiker en de te verrichten werkzaamheden, zodat het comfort maximaal is en de kans op uitval wordt verkleind.
  • Zij bevorderen het werkgeluk van hun medewerkers. Ze bieden hun medewerkers daarom aantrekkelijke en transparante arbeidsvoorwaarden, met oog voor de toekomst, persoonlijke ontwikkeling en met ruimte voor flexibiliteit. Een moderne set arbeidsvoorwaarden die uitstekend aansluit bij onze identiteit als notariskantoor met het adagium "Goed voor elkaar" en de markt waarin zij opereert. 
  • Zij hanteren de menselijke maat. Laten zich niet leiden door spreadsheetmanagement maar tonen zich onderling oprecht betrokken bij elkaar. Ondersteunen en helpen elkaar waar nodig of gewenst. Zij kennen weinig verloop. Hun ervaren medewerkers hebben veelal een langjarig dienstverband en tonen zich trouw en loyaal. 
  • Taken die geautomatiseerd kunnen worden, zijn geautomatiseerd. 
  • Zij werken ook buiten kantoortijden door aan zaken voor hun klanten. Sommigen beginnen al om 7.00 uur 's ochtend's en anderen verlaten pas na 22.00 uur het kantoorpand. Ook in de weekenden wordt er gewerkt. Sommigen staan zelfs tijdens vakantie met hun e-mail en telefoon nog op aan.
  • Een medewerker met een dienstverband van 80% heeft haar dienstverband voor onbepaalde tijd uitgebreid naar 100% (de facto (120%). teneinde de klanten tijdiger te kunnen accommoderen.

Toen zij mij vroegen of ik als zelfstandige deel zou willen uitmaken van hun flexpool teneinde de doorlooptijd van de familierechtdossiers te verkorten, terwijl ik mijn reguliere uurtarief kan hanteren, hoefde ik daar dan ook niet lang over na te denken. Het geluk was dat ik mij ook een bepaalde periode voor MAES notarissen beschikbaar kan maken. 

Klaarblijkelijk vind deze notaris een voortvarende afhandeling van de familierechtdossiers voor zijn klanten - binnen de de huidige marktomstandigheden - dus belangrijkers dan de winstmarge die het kantoor op deze dossiers nu laat lopen. Alles voor de klant!  Daar voel ik mij bij thuis."  

Contact met Renée


ma/di

+31 (0)10 445 37 77

+31 (0)6 53 66 20 28

renee.vanvliet@maesnotarissen.nl