×

S. (Sophie) Brouwer

Maak kennis met...

S. (Sophie) Brouwer


Sophie is derdejaars HBO-rechten aan de Juridische Hogeschool Avans & Fontys te Tilburg. In het kader van haar opleiding loopt zij bij ons stage om kennis te maken met het notariaat. Eerder liep zij stage bij de Rechtbank Rotterdam, afdeling familie- en jeugdrecht. 

Sophie is een mensen-mens. Zij heeft dan ook, het wekt geen verbazing, vooral affiniteit met personen-, familie- en erfrecht. Omdat zij meent dat zij juist dan ook echt betekenis kan hebben voor mensen. Of het nu gaat om iets moois en feestelijks als huwelijk, samenleving of geregistreerd partnerschap. Maar ook als "the going gets tough", bijvoorbeeld bij overlijden of ziekte. Ook dan wil zij er er zijn voor de betrokkenen. En daarom past een stageplaats bij een notariskantoor dat de slogan "Goed voor elkaar" hanteert, haar als een maatpak.

Sophie woont in Hoek van Holland, houdt van de zee en tref je regelmatig in, op of nabij het water. Maar let goed op: zie je iemand op de surfplank staan die als twee druppels water op Sophie lijkt, weet dan dit ook haar beste vriendin kan zijn, haar tweelingzusje.

Sophie zegt...


"Eerder liep ik al stage bij de Rechtbank Rotterdam op de afdeling familie- en jeugdrecht. Dat was heel leerzaam en heeft mijn ambitie aangewakkerd om mij nog verder te bekwamen in het personen-, familie- en erfecht.

Heel fijn dat ik nu voor bijna viereneenhalve maand de kans krijg om onder begeleiding mee te kijken bij het reilen en zeilen op een notariskantoor. Hoewel ik het in het begin best een beetje spannend vond, werd ik al heel snel volledig als "one of the guys" in het team opgenomen. Dat ik hier echt mee doe, bijkt voor mij ook wel uit het feit dat ik als onderdeel van het team op de corporate website wordt gepresenteerd. Dat kunnen niet alle stagiaires op een advocaten- en/of notarissenkantoor zeggen. De menselijke maat van MAES notarissen spreekt mij dan ook heel erg aan."          

Contact met Sophie


ma/di/wo/do/vr

+31 (0)10 445 37 77

stagiaire@maesnotarissen.nl