×

24-01-2023

Klaar om te wenden

Klaar om te wenden


Göksel behaalde enkele jaren geleden na een schoolloopbaan zonder doublures het gymnasium diploma aan het Stedelijk Gymnasium Schiedam. Daarna koos zij, als eerste generatie student, voor de studie notarieel recht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Inmiddels is zij in de laatste fase van haar studie. Die voltijdstudie weet zij knap te combineren met haar werkzaamheden, twee dagen per week, bij ons op kantoor, maar ook met de zorg die zij wil geven aan haar familie, haar geloofsgemeenschap en haar vrienden.

Op de foto zie je Jelmer van Beek. Jelmer is de schipper van Team JAJO dat deelneemt aan de14e editie van The Ocean Race, die onlangs van start is gegaan. The Ocean race is de zwaarste zeilwedstrijd op aarde met de allerbeste zeilers. Een race rond de wereld van 32.000 zeemijl (60.000 km). In juni 2023 doen de deelnemers Den Haag aan, alwaar ze op 15 juni herstarten voor de laatste etappe naar de finish in Genua.

Wij zijn als kleine co-sponsor partner van Team JAJO. Onderaan op de foto van Jelmer zie je ons logo goed in beeld staan. Mooi dat wij door weer en wind, bij nacht en ontij - als de crew onder de allermoeilijkste en Spartaanse omstandigheden met elkaar over de woelige baren gaat - met ons logo prominent op de boot zo aanwezig en in gedachten klaarblijkelijk toch zo dicht bij onze zeilende helden zijn. 

Wij sponsoren deze helden omdat de boot en de crew een metafoor is van ons kantoor en ons team. Net als bij Jelmer aan boord moeten wij ook hier op kantoor koers houden en goed samenwerken. De schipper kan niet zonder crew. En de crew niet zonder schipper. De schipper zet de lijnen uit, is eindverantwoordelijk, maar iedereen aan boord kent zijn taken en voert die ook uit. En soms gaat het flink tekeer, maar dan pakken we door. Want, zoals Billy Ocean zong: ..."when the Going Gets Tough, the Tough Get Going". Met het goede materieel, de uitgezette koers, de kennis en kunde, door het innoverend en probleemoplossend vermogen en de vele "vlieguren", is ons dreamteam in staat tot haast bovenmenselijke prestaties. 

En nu gaat onze jongste lichtmatroos ons verlaten. Op weg naar andere wateren in de hoop en verwachting dat zij weer zo'n crew treft die haar helpt het beste uit zichzelf te halen. Op een andersoortige boot. Göksel is klaar om te wenden. Wij wensen haar een behouden vaart.