×

11-01-2023

Metamorfose van de golfbaan Broekpolder

Metamorfose van de golfbaan Broekpolder


Wij hechten groot belang aan sportbeoefening. Sport verbindt en verbroedert. Vraagt om samenspel. Sport leert je omgaan met winnen en verliezen. Sport vergt ambitie, oefening, veel oefening en doorzettingsvermogen. Sport draagt bij aan ons geestelijk en fysiek welzijn.

Wij spelen regelmatig op Golfclub Broekpolder. Broekpolder is een polder ten westen van de Vlaardingervaart in de gemeenten Vlaardingen en Midden-Delfland. De leden van de 'oude Rotterdamsche' verlangden al langere tijd naar een 18 holes golfbaan, maar het ontbrak ze in Kralingen aan ruimte daarvoor. In 1981 besloten zij de Broekpolder Golf Club op te richten en een baan aan te leggen in de opgehoogde polder Broekpolder. Golfclub Broekpolder maakt inmiddels deel uit van de ‘Oude Negen’: een samenwerkingsverband van negen traditionele, mooie verenigingsgolfbanen in Nederland.  

In de achterliggende jaren, na een gedegen voorbereiding en een jaar bouwen is de baan volledig en zeer ingrijpend gerenoveerd. Een ware metamorfose. Dat is een prestatie van formaat van iedereen die daarbij betrokken is en waar wij heel dankbaar voor zijn.

Mede ook om die reden hebben wij een bescheiden bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de "Golflengte 2022" die onder de leden onlangs is verspreid.