×

14-09-2022

Overweldigende belangstelling voor onze Erfrecht informatiebijeenkomst

Overweldigende belangstelling voor onze Erfrecht informatiebijeenkomst


Versterferfrecht of testament?

Als je geen testament hebt gemaakt, bepaal je niet zelf wie wat van je erft. Dan bepaalt de wetgever wie je erfgenamen worden en wat er aan erfbelasting moet worden betaald. Wil je zelf aan de bal blijven, maak dan een testament. Daarmee kun je veel geld verdienen en grote narigheid voorkomen. 

Levenstestament

Wil je daarnaast voorkomen dat je de regie verliest als je door een ongeluk of een ziekte je wil niet meer kunt bepalen, geef dan bij een notarieel levenstestament een volmacht aan een vertrouwenspersoon om voor jou alles te regelen. Op het gebied van financiën, praktische zaken en geneeskundige aangelegenheden. Zodat je dierbaren niet hopeloos vastlopen en er heel veel kosten moeten worden gemaakt om alles voor jou en je nabijen via de rechter nog te kunnen regelen.

Verdrietig

"Als notaris vind ik het heel verdrietig om steeds weer te moeten zien wat voor ellende er onbedoeld ontstaat als  mensen hun zaken niet of niet op tijd op orde hebben gebracht.", zegt notaris Janssen.

Voorkom financieel drama

Als ouders geen testament hebben, zijn automatisch de langstlevende ouder en de kinderen de erfgenaam. De kinderen moeten alleen wachten tot ze iets krijgen tot de langstlevende ouder ook komt te overlijden. "Dit kan tot een financieel drama leiden. De langstlevende moet immers bij overlijden van de partner binnen een paar maanden erfbelasting betalen over de erfdelen van de kinderen. Maar hoe moet je dat betalen als het grootste deel van je vermogen in je - deels afgeloste -  woning zit. In de informatiebijeenkomst zullen we uitleggen wat voor oplossingen er zijn en dat je schrijnende situaties kunt voorkomen door een testament en een levenstestament te maken", zo stelt Janssen gerust.  

Neem de regie

"Veel mensen denken niet na over de financiële gevolgen bij overlijden of bij ziekte of een ongeluk. Of ze begrijpen niet hoe het juridisch uitwerkt. Wat ik mij ook goed kan voorstellen. Of ze schuiven het voor zich uit. Het komt later wel. En dan worden ze tijdens leven onverwacht en onvoorzien ingehaald door een ongeluk, een ziekte of de dood. En dan zijn de rapen gaar. En dat is eeuwig zonde. Want het is allemaal zo eenvoudig te voorkomen dat dingen onnodig dramatisch uit de rails lopen. Dat na overlijden allerlei familieverhoudingen onbedoeld onder druk komen te staan en relaties onnodig en onherstelbaar worden beschadigd. Dat je erfgenamen onnodig heel veel erfbelasting moeten betalen. Dat je vermogen naar iemand anders gaat, terwijl jij misschien wel een bedrag aan een goed doel had willen legateren, bijvoorbeeld aan Support Casper (Stichting Overleven met Alvleesklierkanker)."

U bepaalt. Wij ondersteunen.

Janssen: "Wij kunnen de klant laagdrempelig, persoonlijk en toegewijd bij de hand nemen en voordelig alles met elkaar in orde maken. Levert de klant en zijn nabestaanden vaak rust, zekerheid en veel geld op. En het voorkomt groot leed. Daar zetten wij ons als notaris graag voor in".  

Volgende bijeenkomst 10 november in het Delta Hotel in Vlaardingen

Degenen die wij vanwege het grote aantal aanmeldingen niet konden accommoderen op 6 september hebben inmiddels een uitnodiging van ons ontvangen voor de informatiebijeenkomst die wij houden op donderdag 10 november van 19.30 tot 21.00 uur in het Delta Hotel in Vlaardingen. Wilt u daar ook graag kosteloos bij zijn, dan kunt u zich via informatiebijeenkomst@maesnotarissen.nl voor die bijeenkomt inschrijven. Chatten via www.maesnotarissen.nl of bellen op  010 44 53 777 kan natuurlijk ook.  

Ook online bijeenkomsten!

Bent u verhinderd of aan huis gekluisterd? Geeft u zich dan bij ons op voor onze online informatiebijeenkomsten. Kunt u zelf bepalen wanneer en waar u via de desktop, tablet of smartphone zich door ons goed en kosteloos laat informeren.  

Denk aan Support Casper

Bent u geïnteresseerd in al het goede dat Support Casper doet en hoe u daaraan bij zou kunnen dragen kijk dan ook eens op https://www.supportcasper.nl/nl/. Elke gift, erfstelling of legaat - groot en klein - wordt zeer gewaardeerd.