×

01-03-2022

Stop Putin. Stop War.

Stop Putin. Stop War.


Bij MAES notarissen is het recht en de rechtsstaat de kern van wie we zijn en wat we doen. Poetin en zijn regime schenden met hun agressie jegens de inwoners van de Oekraïne elementaire beginselen van het internationaal recht en de mensenrechten. Zij bedreigen daarmee fundamentele waarden die aan onze moderne Europese samenleving ten grondslag liggen.

Dit is geen oorlog die door het Russische volk is geïnitieerd, maar we veroordelen uitdrukkelijk en publiekelijk de acties van hun autocratische heerser en zijn entourage, die in strijd zijn met het recht. Wij dringen er bij de Europese Unie, de Nederlandse regering en ons bedrijfsleven op aan om daadkrachtig Oekraïne te blijven steunen, ook als het pijn doet.

Wij zijn ervan onder de indruk dat bedrijven als Shell en BP hun belangen in Rusland per direct aanzienlijk reduceren.

Veel advocaten en notarissen aan de Zuidas verdienen miljoenen aan Russische klanten als Gazprom, Novatek, Gunvor, Rosneft, Vimpelcom, VTB, Yukos en meer. Het zou hen sieren als zij hun werkzaamheden voor deze cliënten per direct staken en hun andere cliënten in plaats daarvan adviseren hoe zij uitvoering kunnen geven aan de naleving van de door de Europese Unie ingestelde sancties jegens Rusland.

Wij staan achter het moedige Oekraïense volk en leven intens mee met hen die deze onmenselijke ontberingen moeten zien te doorstaan.