×

12-10-2021

Support Casper!

Support Casper!


De diagnose alvleesklierkanker is nu nog een doodvonnis. Dat moet en kan anders! Meer dan 3.000 Nederlanders krijgen jaarlijks de diagnose alvleesklierkanker. 93% sterft binnen 6 maanden. De diagnose alvleesklierkanker is nog altijd vaak weining minder dan een doodvonnis. 

De Stichting Overleven met Alvleesklierkanker (hierna: de Stichting) is in het najaar van 2015 opgericht met als doel de bewustwording van deze ernstige vorm van kanker te vergroten en geld in te zamelen voor innovatief onderzoek naar nieuwe behandelmethoden voor alvleesklierkanker. De Stichting bezit de ANBI-status en is sinds mei 2016 door het CBF erkend als goed doel. 

De Stichting financiert onderzoek naar immunotherapie en virotherapie dat op een innovatieve manier probeert alvleesklierkanker effectief te behandelen. Eén van die initiatieven wordt geleid door Prof. dr. Casper van Eijck, chirurg en hoogleraar alvleesklierkanker aan het Erasmus MC. Hij zag in de afgelopen jaren geen substantieel ander onderzoek en geen verbetering voor de patiënten. Het werd tijd, zoals Casper dat zelf zegt “om buiten de gebaande paden te gaan”. Van Eijck stelde hiervoor een multidisciplinair team samen met onder andere virologen, moleculair biologen en neurochirurgen vanuit het Erasmus MC, het Leids Universitair Medisch Centrum, UMC Utrecht en Amsterdam UMC. Dit team werkt aan methoden, waarbij niet langer de ziekte centraal wordt gesteld, maar de kracht van de patiënt en zijn vermogen om het eigen lichaam in te zetten tegen de kwaadaardige tumor.

Een vriendengroep van een overleden patiënte startte voor hem en zijn team in november 2015 de campagne Support Casper; een campagne om viro­immunotherapie mogelijk te maken. In 2016 is deze campagne ondergebracht in de Stichting. Onder de naam Support Casper werkt sindsdien een klein, maar ontzettend bevlogen, team aan de verwezenlijking van een droom: een halt toeroepen aan de verwoestende werking van alvleesklierkanker.

MAES notarissen support Support Casper. Doe jij ook mee? We vertellen je graag hoe je kunt ondersteunen: met een erfstelling, een legaat, een eenmalige donatie, een periodieke schenking, een Fonds op naam of anderszins. Zodat vermogen kan worden besteed aan onderzoek en behandeling van patiënten en niet bij wijze van erfbelasting onbestemd eindigt in onze nationale schatkist.

Meer weten? Kijk dan op Support Casper. Of neem vrijbijvend contact op met mr. Leonie Geenen - van Straaten van genoemde stichting. Zij is voor u telefonisch bereikbaar op +31 (0) 6 26 520 371 of per e-mail op leonie@supportcasper.nl.

Wilt u liever rechtstreeks met ons in vertrouwen hierover spreken. Ook wij zitten voor u klaar. Bel op +31 (0)10 44 53 777 met notaris mr. G.H.H.J. (Geert) Janssen MRE MBA of e-mail hem op geert.janssen@maesnotarissen.nl.

Elke donatie, groot of klein, is waardevol.