×

25-07-2021

Amy Whinehouse aan de MAES

Amy Whinehouse aan de MAES


Geen testament
Vrijdag 23 juli was het tien jaar geleden dat de Britse soul- en jazzzangeres Amy Winehouse overleed aan alcoholvergiftiging. Hoewel ze honderd keer is overleden, had zij nooit een testament gemaakt.

Amy aan de MAES
Televisieregisseur Arjan Vlakveld sprak haar in de zomer van 2004 ruim een half uur op beeld - als enige in Nederland. Hij verwerkte het materiaal in de documentaire Amy Winehouse in Nederland. Hij interviewde haar, zo zagen we zaterdagavond bij de NPO op 3, hier bij ons in de regio, gezeten op de kade aan de MAES, met de Zwaan van Ben van Berkel op de achtergrond. 

Nu 10 jaar later
Blake Fielder-Civil, de ex-man van Amy Winehouse eiste na de dood van de zangeres een miljoen Britse pond (1,1 miljoen euro) van haar nalatenschap op, meldt The Sun. Het lijkt erop dat haar ouders, nu 10 jaar later, in een juridisch gevecht gaan raken met de ex van hun dochter, want die beweert dat hij recht heeft op een deel van de erfenis. 

De twee ontmoetten elkaar in 2005 en trouwden twee jaar later, om in 2009 weer te scheiden. Blake wordt gezien als een slechte invloed op Amy. De zangeres begon met het gebruiken van drugs toen ze met hem was getrouwd. Amy's vader heeft geen goed woord over voor Blake. "Hij is niet verantwoordelijk voor Amy's dood. Hij is wél verantwoordelijk voor haar drugsverslaving. Hij heeft haar kennis laten maken met crack en heroïne", aldus Winehouse. "Zij hield van hem, en hij maakte haar afhankelijk", zei hij eerder. Ook noemt de familie Blake een profiteur.

Goed voor elkaar
Voorkom ruzie bij de kist of 10 jaar later. Maak op tijd een testament. Breng je zaken op orde. En wees goed voor elkaar.