×

12-11-2020

Annerie Ploumen gekozen als nieuwe voorzitter KNB (video)

Annerie Ploumen gekozen als nieuwe voorzitter KNB (video)


Annerie Ploumen, notaris bij Van Doorne, wordt per 1 januari 2021 de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). Zij werd gisteren unaniem gekozen tijdens de Ledenraad. In deze video (2:14 min) vertelt Ploumen waar ze zich de komende jaren op gaat richten.

Ploumen volgt Nick van Buitenen op, die sinds 1 oktober 2017 voorzitter van de KNB is. Een van de speerpunten van Ploumen is het thema ‘Futurepro(o)f’ uit de Strategische Agenda Notariaat 2020-2025. Ploumen ziet het als een uitdaging dit thema vorm te geven. Daarbij geeft zij aan dit niet alleen te willen doen. ‘We kunnen dit niet in splendid isolation doen, maar hebben daarbij de hulp en inzet van iedereen – leden, bestuursleden, KNB-medewerkers en stakeholders – nodig. Ik ga luisteren, concluderen en handelen. Vooral dat laatste, want daar gaat het de komende jaren over.’

Nieuw bestuurslid
Vanwege het aankomende vertrek van Van Buitenen is Isabelle Cox benoemd als nieuw bestuurslid. Cox is notaris bij Olenz in Veenendaal en lid van de werkgroep Nieuwe Technieken en IT van de Raad van Notarissen van Europa (CNUE). Als nieuw bestuurslid gaat zij zich met name richten op digitalisering en de implementatie van ICT-toepassingen. Daarnaast is tijdens de Ledenraad ook besloten dat Bart Versteeg per 1 januari als plaatsvervangend voorzitter zal optreden. Hij volgt Aart Barkey Wolf op.

Bekijk de video (2:14 min)

Bron: Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie