×

13-06-2022

De Dag van het Erfrecht

De Dag van het Erfrecht


Waarom de Dag van het Erfrecht?

De Dag van het Erfrecht wordt georganiseerd om het belang van een deskundige begeleiding bij de afwikkeling van erfenissen onder de aandacht te brengen. Weet u bijvoorbeeld eigenlijk wel goed wat er in uw testament is vastgelegd? En weet u zeker dat uw testament nog aansluit bij de wensen die u nu heeft? Spelen er gevoeligheden rond uw testament die u graag bespreekbaar zou maken, maar waarvan u niet weet hoe u dat kunt aanpakken? 

Gratis advies van MAES notarissen

Op vrijdag 17 juni 2022 kunt u op afspraak van 12.30 tot 17.00 uur uw testament als onderdeel van de Dag van het Erfrecht bij ons gratis laten checken. Tijdens deze dag kunt u gratis in gesprek met (kandidaat)-notarissen om uw testament en andere akten te laten controleren of om u te laten adviseren hoe u een gevoelige kwestie kunt aanpakken en daarmee te zijner tijd ‘gedoe’ kunt voorkomen. 

Aandacht voor het samengestelde gezin

Dit jaar is er tijdens de Dag van het Erfrecht bijzondere aandacht voor het samengestelde gezin: wat zijn de gevolgen voor de nalatenschap als een van de ouders opnieuw trouwt? Hebben de kinderen uit het eerdere huwelijk van de nieuwe partner dan ook recht op een deel van de erfenis of niet? Is daarover nagedacht en/of is dat goed geregeld?

Verhinderd? Save the date!

Mocht u vrijdag 17 juni niet in de gelegenheid zijn, of zijn anderen u vanwege de overweldigende belangstelling voor geweest, dan kunt u zich natuurlijk ook opgeven voor deelname aan de informatiebijeenkomst over nalaten en erven die wij organiseren op dinsdag 6 september van 19.30 tot 21.00 uur in het Van der Valk Hotel Schiedam. Wij laten u dan zien hoe u zich en uw erfgenamen veel geld kunt besparen. 

Goed voor elkaar!