×

21-04-2021

Geen data van notariskantoren gestolen bij hack

Geen data van notariskantoren gestolen bij hack


Er zijn geen bedrijfsdata of klantgegevens van notariskantoren gestolen bij de hack die ICT-leverancier Managed IT vrijdag trof. De aanval was enkel gericht op de ICT-leverancier en niet op hun klanten. Vanaf woensdag hebben steeds meer getroffen kantoren weer toegang tot hun systemen. Er is aangifte van deze aanval gedaan bij de politie. Dat blijkt uit een persbericht dat Managed IT heeft verstuurd.

Bij de hack is een belangrijk deel van de infrastructuur van Managed IT versleuteld geraakt. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de sleutel weten te bemachtigen, waardoor de volledige controle over het platform weer terug is. De afgelopen dagen zijn de systemen van het ICT-bedrijf opgeschoond en gecontroleerd op eventueel achtergebleven kwetsbaarheden. Daarnaast is aanvullende beveiligingssoftware geplaatst, multi-factor authenticatie ingevoerd en vindt continue monitoring plaats.

Weer online
De ICT-leverancier is dinsdag 20 april gestart met het weer online brengen van notariskantoren. De verwachting is dat alle kantoren aan het einde van deze week weer volledig digitaal kunnen werken. Door de hack zijn zij uit voorzorg tijdelijk afgesloten geweest van verschillende servers en databases.

Bron: Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie