×

14-03-2023

Interview met MAES notarissen in de Leidsche Noot

Interview met MAES notarissen in de Leidsche Noot


Onlangs werd notaris mr. G.H.H.J. (Geert) Janssen MRE MBA geïnterviewd door redactieleden van De Leidsche Noot, het ledenblad van de Broederschap van Notariële Studenten te Leiden ("BNSL").

In het interview komt aan bod wie Geert Janssen is en welke mooiste herinnering hij koestert als reünist van de BNSL. In het artikel wordt ook ingegaan op welke wijze MAES notarissen maatschappelijk verantwoord onderneemt. Aan de orde komt de invloed van digitalisering op de praktijkvoering en dat ons kantoor daarin geen volger is, maar een vernieuwer. Zodat wij met ons dreamteam gepassioneerd ons werk voor onze klanten kunnen blijven doen. Onberispelijk, toegewijd en integer.

Er is een war for talent gaande, waarbij grote advocatenkantoren studenten met spiegeltjes en kraaltjes proberen te paaien om de komende jaren op de Zuidas zich een slag in de rondte te werken in een ondergeschikte administratieve rol ter ondersteuning van corporate advocaten die het mooie werk door hun advocaat-medewerkers laten doen.   

Wij willen daarentegen onze medewerkers een uitdagende en stimulerende werkomgeving bieden. Waar zij zich prettig en veilig voelen. Zijn loyaal en solidair. Staan voor elkaar. Zijn goed voor elkaar. Wij beperken ons niet tot de zeven vinkjes. Wij zijn ervan overtuigd dat onze organisatie er beter van wordt als er notariële juristen met uiteenlopende achtergronden werkzaam zijn. Wij werven, behouden en promoten actief een diverse groep van medewerkers binnen ons kantoor omdat wij geloven in kwaliteit, ongeacht ras, geslacht, nationaliteit, godsdienst of seksuele geaardheid. Wij streven daarmee een stimulerende werkomgeving na. Een werkomgeving die zich kenmerkt door diversiteit, inclusiviteit en gelijke kansen. Wij hechten aan kennisontwikkeling en kennisdeling. Dagen elkaar onderling graag uit. Blijven voortdurend met elkaar in gesprek en hebben periodiek teamoverleg en een intern opleidingsprogramma.

De BNSL heeft ons uitgenodigd om op 24 oktober 2023 een kroegcollege in Leiden te verzorgen. Dat doen we natuurlijk met liefde. Samen met Support Casper. Tijdens dit college wordt er gesproken over nut en noodzaak van het maken van een testament en een levenstestament. Aan de hand van een quiz, waarmee ludieke prijzen kunnen worden gewonnen, geeft MAES notarissen een aantal tips en tricks waarmee voor iedereen veel geld te verdienen is. De studenten leren Paul en Anja van Oppen met hun besognes kennen, maar ook komen Ronald Koeman en René van der Gijp nog even voorbij. Dat is nou nog eens "Goed voor elkaar"!