×

15-09-2020

Je hypotheek oversluiten loont

Je hypotheek oversluiten loont


De meeste mensen sluiten voor de koop van een woning bij de bank een geldlening af. De bank wil er zoveel mogelijk zeker van zijn dat de rente en aflossing van de lening op tijd en volledig worden voldaan. Zij verlangt daarvoor zekerheid: het recht van hypotheek op de woning. Dat is het sterkste zekerheidsrecht dat een ander kan hebben. De hypotheekhouder, de geldgever, vaak de bank, kan dan in het ergste geval je woning in het openbaar verkopen en zich als eerste uit de opbrengst voldoen. Door dat zekerheidsrecht, betaal je overigens wel een lagere rente.

Het kan ook zijn dat je al een woning hebt en ook een hypotheek, maar dat je bij een andere bank gunstigere voorwaarden voor een geldlening kan krijgen. In dat geval kan je een nieuwe hypotheek vestigen op de woning en de oude hypotheek teniet laten gaan. Dat heet een oversluiting. Vanwege de historische lage rentestand is dit het moment om na te gaan of oversluiten van je hypotheek loont. Velen gingen je al voor.

Wacht dus niet tot het te laat is. Kom langs of bel ons. De bespreking is kosteloos. Bel voor het maken van een afspraak voor een bespreking op kantoor of voor een video-call met +31 (0)10 44 53 777. Wij zien ernaar uit om je te mogen begroeten.