×

27-10-2022

Juridische Poort over toegang tot het recht

Juridische Poort over toegang tot het recht


Het kabinet heeft de ambitie uitgesproken om de toegang tot het recht te vergroten. Onder meer door de griffierechten te verlagen. Maar de toegang tot het recht is meer dan dat. Daarover gaan beleidsmakers, politici en mensen uit de praktijk met elkaar in discussie tijdens de Juridische Poort van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) op 10 november.

De komende jaren gaat de KNB samen met het notariaat concreet aan de slag om de toegankelijkheid van de notaris te verbeteren en de bereikbaarheid te vergroten. Juist voor die mensen in Nederland die tot nu toe nauwelijks gebruikmaken van notariële dienstverlening, zoals kwetsbare groepen in de samenleving. Daarbij gaat het om taal, gedrag en de prijs als belangrijkste drempels die mensen ervaren ten aanzien van het beeld van en het bezoek aan de notaris. Een deskundig panel – met onder meer Tweede Kamerleden van de VVD, PvdA en de SP – spreekt daarover met elkaar en met de zaal.

Meepraten
Wie op 10 november mee wil praten, is vanaf 16.00 uur van harte welkom in Perscentrum Nieuwspoort, Bezuidenhoutseweg 67 in Den Haag. De bijeenkomst begint om 16.30 uur en wordt om 18.30 uur afgesloten met een borrel. Aanmelden kan door een mail te sturen naar secretariaat@knb.nl.

Bron: Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie