×

17-09-2020

Karin Bloemen, Willie de brandweerman en Aretha Franklin

Karin Bloemen, Willie de brandweerman en Aretha Franklin


Vrijdag 18 september 2020 keert La Bloemen in de Stadsgehoorzaal Vlaardingen terug naar haar eerste grote liefde: zingen. Met inspiratiebronnen als zangeressen Billie Holiday en Aretha Franklin en de swingende funk-, jazz- en soulklanken van de Old School Band, creëert ze een gloednieuwe, pure en muzikale show vol eigen stukken en de fijnste covers uit dit rijke repertoire. Als trots lid van de Club van 200 van de altijd zo goed geprogrammeerde Stadsgehoorzaal is zij onze theater-tip. Wil je weten waarom?

La Bloemen

Karin Bloemen is een zangeres en cabaretière die met haar opvallende verschijning, haar liedjes en bruisende optredens en theatershows al sinds 1983 de aandacht op zich weet te vestigen. Een optreden van La Bloemen is een unieke ervaring. Of het nu gaat om een theatershow of een concert, met haar fabuleuze stem en expressieve mimiek bespeelt zij elke zaal. Soms is zij uitbundig en extrovert, dan weer ingetogen en gevoelig. Niet zonder reden won zij een Gouden Harp, een Edison en de Annie M.G Schmidtprijs.

Aretha en Willie
Net als de zingende diva zijn ook wij geinspireerd door de in 2018 veel te vroeg overleden Queen of Soul Aretha Franklin. Niet alleen zozeer vanwege haar vocale kunsten, maar vooral doordat zij ons heeft laten zien dat het belangrijk is om op tijd bij de notaris langs te gaan. 

Aretha was twee keer getrouwd geweest. Ze had vier zonen, met vier verschillende vaders. Daarna vond ze maar liefst 35 jaar groot geluk bij haar forever friend, de gepensioneerde brandweerman Willie Wilkerson met wie zij jaren samenwoonde en met wie zij lief en leed deelde. Nog een keer een formeel huwelijk hoefde voor haar niet meer. Been there, done that.

Na het overlijden van Aretha moest Willie tot zijn onuitsprekelijk verdriet vaststellen dat er geen testament door Aretha was opgemaakt en realiseerde hij zich dat er nooit een samenlevingscontract was gemaakt. Hij erfde niets van de honderden miljoenen, maar bleef met lege handen en een gebroken hart achter. Aretha zou dit nooit zo gewild hebben. Na haar overlijden heeft Willie tegen de kinderen uit eerdere relaties van Aretha, met wie zij in een aantal gevallen geen of nog nauwelijk contact had, moeten procederen. Familierelaties zijn daarmee onnodig onherstelbaar beschadigd. 

In april dit jaar overleed Willie aan het coronavirus (COVID-19). Teleurgesteld en verslagen. Zijn erven zullen de strijd om de nalatenschap naar verwachting gaan voortzetten.

Voorkom onnodig leed; maak een testament. Voor het te laat is.
In Nederland zijn samenwoners, net als in Michigan (VS) waar dit verhaal zich afspeelde, voor de wettelijke regeling die bepaalt wie van wie erft, ‘vreemden’ van elkaar. Dit betekent dat samenwoners in beginsel niet van elkaar erven, ook al zouden ze al jaren met elkaar samenwonen. Als ongehuwde samenwoners wel willen dat zij elkaars erfgenamen zijn, kan dit alleen door een testament te maken waarin de partner tot erfgenaam of legataris wordt benoemd. 

Samenvatting en tip
Woon je ongehuwd samen? Dan is het verstandig om een notarieel samenlevingscontract en een testament te maken. Wij leggen je in een persoonlijk gesprek graag uit waarom het voor jullie belangrijk kan zijn en waarom het je veel geld kan opleveren. Maak niet de fout die Aretha en Willie onbedoeld  gemaakt hebben. 

Kom langs of bel ons  
De bespreking is kosteloos. Bel voor het maken van een afspraak voor een bespreking op kantoor of voor een video-call met +31 (0)10 44 53 777. Wij zien ernaar uit om je te mogen begroeten. Maar ga eerst genieten van de stem en show van Karin Bloemen met repertoire van de overleden legende en kijk nog eens naar degene die op 1,5 meter afstand in de mooie grote zaal naast je zit. You better think.

Wees goed voor elkaar.