×

20-09-2023

Kick-off beroepsopleiding notariaat: 2 nieuwe groepen van start

Kick-off beroepsopleiding notariaat: 2 nieuwe groepen van start


De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie verwelkomde de afgelopen weken 2 nieuwe groepen kandidaat-notarissen. Zij beleven dankzij de beroepsopleiding notariaat een vliegende start  van hun notariële carrière. KNB-bestuurslid Thijs Flokstra was aanwezig om de nieuwe lichting te verwelkomen.

In conferentiehotel Heerlickheijd van Ermelo vonden op 5 en 6 oktober en op 12 en 13 oktober 2-daagse introductiebijeenkomsten plaats, met zowel inhoudelijke als sociale activiteiten.

Goede voorbereiding
Het notariaat is een vakgebied dat zich aanpast aan de veranderende behoeften van de samenleving en maatschappelijke veranderingen. De beroepsopleiding notariaat speelt hierin een belangrijke rol door ervoor te zorgen dat de toekomstige notarissen goed zijn voorbereid op hun carrière. Tijdens de introductiebijeenkomsten werkten ruim 50 kandidaat-notarissen aan hun leerdoelen voor de komende 3 jaar, variërend van presteren onder druk en omgaan met stress tot het stellen van goede vragen en omgaan met emoties van cliënten.

Verbinding
Er was ook voldoende ruimte in het programma voor de deelnemers om elkaar op andere manieren te leren kennen. Bijvoorbeeld op de bowlingbaan, in de escape room of tijdens een sportsessie in het bos. De contacten die de deelnemers opdoen tijdens de beroepsopleiding zijn waardevol voor de rest van hun notariële carrières.

Futureprof
De beroepsopleiding notariaat leidt deelnemers op tot een futureprof: notarissen die diepgaande juridische kennis combineren met brede vaardigheden zoals empathie en communicatie. Deze combinatie is essentieel in een snel veranderende maatschappij waar juridische expertise alleen niet voldoende is.

Toekomstgericht
De beroepsopleiding notariaat en de kick-offbijeenkomsten maken deel uit van het Futurepro(o)f programma, een speerpunt in de Strategische Agenda Notariaat 2020-2025. Met dit programma zet de KNB zich in om het notariaat te positioneren als een aantrekkelijk en toekomstbestendig beroep, in lijn met de behoeften van de moderne maatschappij.

Bron: Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie