×

12-10-2023

KNB-jaarcongres: 'Koester de degelijkheid, omarm de inspiratie'

KNB-jaarcongres: 'Koester de degelijkheid, omarm de inspiratie'


Het Nederlandse notariaat staat volgens Franc Weerwind, de minister voor Rechtsbescherming, al eeuwenlang bekend als betrouwbaar en onkreukbaar. Maar ondertussen bruist het notariaat ook van de initiatieven om de notaris toegankelijker te maken. Zijn boodschap tijdens het KNB-congres: 'koester de degelijkheid, omarm de inspiratie'.

Het drukbezochte jaarcongres had dit jaar plaats in congrescentrum 1931 in Den Bosch. Naast Weerwind spraken daar onder meer Jacco Vonhof (voorzitter MKB Nederland) en opiniemaker Sander Schimmelpenninck het notariaat toe. Dit allemaal onder leiding van dagvoorzitter Rick Nieman en KNB-voorzitter Annerie Ploumen. Daarnaast konden (kandidaat-)notarissen deelnemen aan 10 inspirerende break-out sessies om aan de slag te gaan met hun eigen toegankelijkheid: van beter worden in digitale dienstverlening tot gesprekken voeren waar cliënten meer aan hebben.

Bereikbaar en menselijk notariaat
Het thema was dit jaar (on)toegankelijk notariaat. Weerwind onderstreepte in zijn bijdrage het belang van een bereikbaar en menselijk notariaat. Hij prees ook de initiatieven om de notaris toegankelijker te maken, onder meer op het gebied van bekendheid, betaalbaarheid en begrijpelijkheid. Daarnaast deed hij de belofte om binnenkort met onze beroepsgroep digitaal in gesprek te willen gaan.  Dit webinar vindt waarschijnlijk in januari plaats. Meer informatie hierover volgt later op NotarisNet.

Foto’s en video
Nog even nagenieten of zien wat u heeft gemist? Bekijk de foto's van het congres
Voor liefhebbers van bewegend beeld is er ook een video (2:12 min)

Minister Franc Weerwind op het KNB-congres Bekijk de video (2:12 min)

Bron: Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie