×

23-06-2023

MAES notarissen en werkgeluk

MAES notarissen en werkgeluk


Interview Notariaat Magazine
Onlangs verscheen er in het Notariaat Magazine een interview met notaris (Geert) Janssen van ons kantoor. Het Notariaat Magazine is een informatie- en opinieblad voor en over het notariaat en verschijnt 8 keer per jaar. Het bevat vakinhoudelijke informatie, actuele ontwikkelingen, interviews, reportages en praktijkverhalen. Notariaat Magazine is een regelmatig geraadpleegde informatiebron voor politiek, media, leden en andere betrokkenen. Het artikel waarvoor mr. Janssen werd geïnterviewd handelt over notariskantoren die worstelen om goede medewerkers binnen te halen en behandelt het belang van arbeidsmarktcommunicatie, kroegcolleges en een goede espressomachine.

Werkgeluk
Janssen vertelde de interviewer hoe bij MAES notarissen werkgeluk wordt nagestreefd. “Los van arbeidsvoorwaarden is het van belang dat je medewerkers een werkomgeving kunt bieden waar ze zich veilig en plezierig voelen. We proberen tot in detail - en vanuit de medewerker gedacht - de voorwaarden zoveel mogelijk op maat te maken, met als doel dat we uiteindelijk bijdragen aan het werkgeluk van de medewerkers. Dat behelst onder andere een ‘code gedrag & integriteit’. Daarin geven we aan dat we inclusief en divers zijn, dat we niemand uitsluiten, dat we als team met elkaar optrekken en ons netjes gedragen. Fatsoenlijk met elkaar en met onze klanten omgaan. Daar committeert elke medewerker zich aan.” 

Darten en karaoke
Maar het gaat ook over details als een Tony Chocolonely bij de latte macchiato. En over beschikbare faciliteiten zoals een fitnessruimte, een stilteruimte voor meditatie,  yoga en gebed, een putter om de golfkunsten te verbeteren, een dartruimte - echt een schot in de roos - en een muziekkamer met een heuse karaoke-installatie. Zodat er na werktijd ook nog wat gezongen kan worden. Solo, een duet of in koor. Voor wie wil. Eigenlijk, zegt Janssen "zijn we een soort van corporate ClubMed. Alles op kantoor is voorhanden. Het is intensief en soms uitputtend en afmattend, maar vooral heel erg leuk met veel vertier. De ene notaris is de andere niet. Onze klanten weten dat. En ons dreamteam ook. 

Inclusiviteit en diversiteit
Wij zijn ervan overtuigd dat onze organisatie er beter van wordt als er mensen met uiteenlopende achtergronden werkzaam zijn. Wij werven, behouden en promoten actief een diverse groep van medewerkers binnen ons kantoor omdat wij geloven in kwaliteit, ongeacht ras, geslacht, nationaliteit, godsdienst of seksuele geaardheid. Wij streven daarmee een stimulerende werkomgeving na. Een werkomgeving die zich kenmerkt door diversiteit, inclusiviteit en gelijke kansen. 

Join us
Voor goede kandidaat-notarissen (junior, medior of senior) hebben wij altijd plaats. Vanuit een verantwoordelijke rol draai je als junior volledig mee in de algemene praktijk en kies je na verloop van tijd een specialisatie. Ben je medior of senior, dan heb je al één of meer specialisaties ontwikkeld, bij voorkeur op het gebied van het familie- en erfrecht en/of het ondernemingsrecht. Benader ons. Wij gaan graag met je samen zitten zodat we samen het water even kunnen voelen.