×

15-01-2023

MAES notarissen met team JAJO naar de Ocean Race

MAES notarissen met team JAJO naar de Ocean Race


Het gaat van start

Dit weekend is het zover. De 14e editie van The Ocean Race start op zondag 15 januari 2023 in Alicante, Spanje voor een race rond de wereld van 32.000 zeemijl (60.000 km). In juni 2023 doen de deelnemers Den Haag aan, alwaar ze op 15 juni herstarten voor de laatste etappe naar de finish in Genua.

Bij de stop in Den Haag zijn alle ogen van de Nederlandse en internationale sailing community gericht op de Hofstad. Onze thuishaven. De haven van Scheveningen transformeert in dé plek waar zeilen, de watersport en duurzaamheid samenkomen en waar watersportliefhebbers, zeezeilers én MAES notarissen met een aantal van haar relaties het feest compleet gaat maken.

Wij wensen Team JAJO succes, plezier en een behouden vaart. We treffen elkaar in juni in Scheveningen.

Team JAJO

Team JAJO, gesponsord door JAJO (een groep bouwgerelateerde bedrijven), geco-sponsord door partner MAES notarissen en geschipperd door de 28-jarige Jelmer van Beek, is de Nederlandse deelnemer aan The Ocean Race VO65 Sprint Cup. Met naast Jelmer onder andere Max Deckers, Bouwe Bekking, Laura van Veen, Jorden Van Rooijen, Rutger Vos, Maja Micinska, Simbad Quiroga, Joy Fitzegarld en Gregg Parker aan boord.

Team JAJO wordt mede mogelijk gemaakt door: JAJO, Batenburg Techniek N.V., Royal Huisman, Helly Hansen, Sailing Holland, Panasonic, Boatcaptain, ICOM, AETHIC, Dubarry of Ireland, Van Uden, Erasmus MC, Equiplite®, CF Five, Mast Jachtschilders, Uijthoven Vastgoedadvies, Lingotto, Urban Interest, Cocon Vastgoed Management B.V., GEVA Vastgoed, Schouten Zekerheid, Sunrock, BAKKERS | HOMMEN, Steengoed, MAES notarissen, MARK, Over Engh Vastgoed B.V., M2 RealEstate.

Hoofdbestanddeel van The Ocean Race is de strijd in de IMOCA klasse, die met vijf teams rond de wereld racen in zeven etappes. Het hart van de race is de langste en zwaarste etappe van Kaapstad, Zuid-Afrika naar Itajaí, Brazilië.  

Deze etappe vormt de langste in de 50-jarige geschiedenis van het evenement en is een marathon van 12.750 zeemijl door de Zuidelijke IJszee langs Kaap de Goede Hoop, Kaap Leeuwin, Kaap Bluff en Kaap Hoorn.  

Deze laatste Kaap Hoorn is ook wel te beschrijven als de Mount Everest van de zeilsport en vormt een legendarisch keerpunt van de race, waarna de teams weer noordwaarts richting Europa mogen varen

Volg de race   

Geen enkel ander sportevenement brengt zijn fans zo dicht bij de actie als The Ocean Race. Er zijn dan ook verschillende manieren om de wedstrijd te volgen tijdens het zes maanden durende evenement. Kijk maar op: Waar kan je The Ocean Race 2022-23 volgen? - The Ocean Race The Hague

Continuering samenwerking

Voor MAES notarissen is de sponsoring van Team JAJO als Nederlandse deelnemer aan The Ocean Race VO65 Sprint Cup  een continuering van de samenwerking met Sailing Holland en DutchSail. Zo is MAES notarissen het  afgelopen jaar betrokken geweest bij het succesvolle project: Team DutchSail – JAJO in de foilende 69F.

Over MAES notarissen

MAES notarissen is een onafhankelijk full service notariskantoor voor particulieren, ondernemingen en (semi)overheden uit de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Gespecialiseerd in personen- en familierecht, ondernemingsrecht en vastgoed. Wij begeleiden onze klanten bij de momenten die er werkelijk toe doen in het leven. Zakelijk en privé. Wij bieden rust, betrouwbaarheid en zekerheid. Leveren maatwerk én hebben met Basisnotarissen Rijnmond een discount label voor voordelige confectie. Onberispelijk, toegewijd en integer.

Er zijn notariskantoren en er is MAES notarissen. Wij zijn in onze benadering onderscheidend. Niet als doel. Maar als resultaat. Tegenover alle tinten grijs zetten wij kleur. Wij laten zien wie wij zijn en waar wij voor staan.  Met onze energie, onze visie en toewijding. Zijn zichtbaar. Ondernemend. Sociaal. Treden naar buiten. Nemen onze verantwoordelijkheid. Ook maatschappelijk. Wij zijn vernieuwers. Geen volgers. Wij zijn gemotiveerd om het meest klantgerichte notariskantoor van de regio te zijn. Wij willen dat onze klanten trots zijn op de persoonlijke relatie die wij met ze hebben. En euforisch over wat wij ze professioneel brengen. Maar bovenal dat ze graag met ons verkeren. Dat we met elkaar kunnen lachen. En soms ook een beetje om onszelf.

Wij onderkennen de verantwoordelijkheid die wij dragen voor onze stakeholders; onze klanten, onze medewerkers, leveranciers, de overheid en de samenleving waar wij deel van uitmaken. Op zowel professioneel als maatschappelijk terrein. Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid richt zich op drie thema’s: governance, een duurzame leefomgeving en sociale betrokkenheid. Wij hopen daarmee impact te kunnen hebben.

Onze sociale betrokkenheid brengt met zich mee dat wij goede doelen en maatschappelijke organisaties ondersteunen. Op het gebied van Gezondheid en Welzijn, op het gebied van Cultuur en op het gebied van Sport.

Wij hechten namelijk groot belang aan sportbeoefening. Sport verbindt en verbroedert. Vraagt om samenspel. Om innovatie. Om kennisdeling. Sport leert je omgaan met winnen en verliezen. Sport vergt ambitie, oefening, veel oefening en doorzettingsvermogen. Sport draagt bij aan ons geestelijk en fysiek welzijn. Wij ondersteunen dan ook graag sporters met de ambitie om een bijzondere prestatie te leveren en clubs die ze daarin faciliteren.

Over DutchSail

DutchSail is een non-profit Stichting met als doel: het samenbrengen en samenhouden van partijen die direct en indirect een bijdrage kunnen en willen leveren aan het welzijn van de watersport. Een onderdeel is het logischer en makkelijker maken van de huidige grote stap van de Olympische zeildisciplines, waarin “we” zo goed zijn, naar de niet-Olympische maar wel prestigieuze zeildisciplines. DutchSail spant zich tevens in om de innovatie in de watersport, waarin de nauwe relatie met de vele kennisinstellingen in ons land een belangrijke rol vervult, nadrukkelijker onder de aandacht te brengen.