×

13-09-2020

MAES notarissen trots sponsor van Team DutchSail – Janssen de Jong

MAES notarissen trots sponsor van Team DutchSail – Janssen de Jong


Proud sponsor
MAES notarissen is trots sponsor van Team DutchSail – Janssen de Jong. Dit team is een unieke samenwerking van belangrijke Nederlandse zeilorganisaties en kennisinstellingen ondersteund door een brede basis van bedrijven onder aanvoering van hoofdsponsor Janssen de Jong Groep. Het team komt namens Nederland uit onder de vleugels van DutchSail, in samenwerking met Sailing Holland, ondersteund door het Watersportverbond en op inschrijving van de KNZ&RV en KRZV De Maas.

Waarom sponsort MAES notarissen Team DutchSail – Janssen de Jong 
Wij vroegen het mr. G.H.H.J. (Geert) Janssen MRE MBA, de managing partner en één van de (kandidaat-)notarissen van MAES notarissen: "Wij onderkennen de verantwoordelijkheid die wij dragen voor onze stakeholders; onze klanten, onze medewerkers, leveranciers, de overheid en de samenleving waar wij deel van uitmaken. Op zowel professioneel als maatschappelijk terrein. Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid richt zich op drie thema’s: governance, een duurzame leefomgeving en sociale betrokkenheid. Wij hopen daarmee impact te kunnen hebben".

"Onze sociale betrokkenheid'', aldus Janssen "brengt met zich mee dat wij goede doelen en maatschappelijke organisaties ondersteunen. Wij hechten groot belang aan sportbeoefening. Sport verbindt en verbroedert. Vraagt om samenspel. Sport leert je omgaan met winnen en verliezen. Sport vergt ambitie, oefening, veel oefening en doorzettingsvermogen. Sport draagt bij aan ons geestelijk en fysiek welzijn. Wij ondersteunen dan ook graag sporters met de ambitie om een bijzondere prestatie te leveren en clubs die ze daarin faciliteren". 

"Team DutchSail – Janssen de Jong stimuleert, onder de bezielende aanvoering van coach Pieter-Jan Postma, één van Neerlands zeilboegbeelden, met deze campagne jong talent om met een hele snelle, innovatieve, spectaculaire en duurzame boot in deze schone sportdisicipline, tot een grootse prestatie op het hoogste niveau te komen. Dat vergt talent, een joint effort, aanpassingsvermogen, doorzettingsvermogen en hard werken. Daar associeren wij onszelf op ons eigen kantoor, met pittoresk uitzicht op de plezierjachten en zeilschepen, graag mee. Wij gaan professioneel voor het allerhoogst haalbare. Werken daar hard voor. Toegewijd. Innovatief. Zijn snel en wendbaar. En doen het samen. Met ons team. Met onze klanten. Met al onze stakehouders. Zijn goed voor elkaar", aldus Geert Janssen.  

Ambities
Coach Pieter-Jan Postma omschrijft de ambities als volgt: “Met deze campagne willen we laten zien dat dromen kunnen uitkomen als je ondernemerschap toont, innovatief durft te zijn en lef toont. Velen hielden het voor onmogelijk toen we met een klein groepje en een hoop ambitie begonnen. Maar het is ons gelukt, we zijn hier allemaal bij elkaar. We hebben onze eigen boot, we hebben een team van acht super getalenteerde topzeilers en achter ons staat een brede basis van organisaties en bedrijven. Dit is in mijn ogen de manier om een eigentijdse en toekomstbestendige zeil-campagne te runnen. Nederland is een klein land, maar in het zeilen zijn we groot. Als we samenwerken en af en toe bereid zijn om over onze eigen schaduw heen te stappen dan kunnen we prachtige campagnes opzetten. Campagnes die het in zich hebben om voor het podium te strijden. Of dat nu is in de Youth America’s Cup, de America’s Cup, een Ocean Race of in de nieuwe offshore Olympische zeildiscipline. Als we het als Nederland samendoen zijn we tot veel in staat.”

69F; wat een boot!
Team DutchSail – Janssen de Jong vaart in de 69F. Deze 40 vierkante meter zeiloppervlakte tellende one-design klasse is 6,9 meter lang. De breedte van de boot is 2,1 meter zonder en 4,6 meter inclusief foils. Met een diepgang van 1,7 meter en een waterverplaatsing van slechts 350 kg haalt de boot al snel snelheden tot 25 knopen per uur, zo’n 40 tot 50 km/uur.

Onze partners
Naast de naamgevend hoofdsponsor: Janssen de Jong Groep en MAES notarissen hebben de volgende partijen zich als partner verbonden aan het team: Appelhoven, Koffiepartners, Lingotto, Solidiam, Urban Interest, Tony’s Chocolonely, Van As Van Hooff Makelaars, Steengoed, Cocon Vastgoed, Accres Real Estate, 1530 Makelaars, M2 Real Estate, OVER ENGH VASTGOED, MARK, GEVA Vastgoed, Alliance Nutrition, New Horizon, Bakkers | Hommen,  Revo en Code Zero.