×

17-02-2022

Notarisworden.nl: studenten informeren en enthousiasmeren

Notarisworden.nl: studenten informeren en enthousiasmeren


Wat houdt het beroep van notaris eigenlijk in? Het is een vraag die veel notariële studenten niet altijd even goed kunnen beantwoorden. Daar wil de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) verandering in brengen met de nieuwe website notarisworden.nl en een intensievere samenwerking met notariële studieverenigingen.

Het notariaat heeft voldoende instroom van goede en enthousiaste kandidaten nodig. Het aantal notariële studenten stijgt, maar zij moeten ook gemotiveerd blijven en op basis van een goed beeld van het beroep ook daadwerkelijk voor het notariaat kiezen. Uit contacten met notariële studieverenigingen bleek dat er behoefte bestaat aan meer samenwerking en een intensievere uitwisseling van informatie.

notarisworden.nl
Via de nieuwe website notarisworden.nl biedt de KNB meer informatie over het beroep aan. In filmpjes wordt uitgelegd wat de verschillende rechtsgebieden inhouden. Ook vertellen jonge kandidaat-notarissen en een registerklerk wat zij zo leuk vinden aan hun werk.

LinkedIn-groep
Daarnaast wordt al tijdens de studie een relatie met toekomstige kandidaat-notarissen opgebouwd. Er is een LinkedIn-groep aangemaakt waarin studenten op de hoogte blijven van wat er speelt in het notariaat. Verder gaat de KNB sprekers leveren voor symposia van de notariële studieverenigingen en worden studenten betrokken bij activiteiten van de beroepsorganisatie.

Bron: Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie