×

14-07-2022

Programma KNB-congres ‘De kracht van veerkracht’ rond

Programma KNB-congres ‘De kracht van veerkracht’ rond


7 oktober is het weer zover: het KNB-jaarcongres! Dit jaar getiteld ‘De kracht van veerkracht’. Het beroep vraagt soms veel van iedereen die erin werkzaam is. Hoe kun je daar weerbaar tegen zijn en veerkrachtig mee omgaan? In een afwisselend programma vanuit het MECC in Maastricht krijgen de deelnemers hiervoor inzichten en handvatten. De inschrijving is vanaf nu geopend.

Veel leden ervaren druk vanwege hun poortwachtersrol of door tuchtrecht en toezicht, maar ook door cliënten die veeleisend zijn en soms zelfs foute zaken willen regelen. Allemaal situaties waarin je weerbaar moet zijn. Omdat dat niet altijd vanzelf gaat, besteedt de KNB dit jaar specifiek aandacht aan ‘weerbaar zijn en worden’. Tijdens het KNB-congres wordt daarbij ingezoomd op ondermijning, omgaan met lastige cliënten en digitale weerbaarheid.

Ondermijning
In het plenaire ochtendprogramma zullen Maaike van Tuyll, plaatsvervangend Programma Directeur-Generaal Ondermijning bij het ministerie van Justitie en Veiligheid, neurowetenschapper Victor Kallen en KNB-voorzitter Annerie Ploumen, onder leiding van dagvoorzitter Rick Nieman, met elkaar in gesprek gaan over ondermijning en de rol van het notaris daarbij. Denk aan het herkennen en voorkomen van criminele constructies en het hebben van de juiste tools daarvoor, maar ook wat dit soort situaties met iemand persoonlijk doet. Hoe vul je je eigen rol in als gevoelens van stress en angst meespelen? Wat kan je zelf, het kantoor of de beroepsorganisatie hierin doen?

Digitale weerbaarheid
In de middag gaat Lokke Moerel, lid van de Cyber Security Raad en hoogleraar Global ICT Law, in op digitale weerbaarheid. Wat speelt er wereldwijd/in Europa en wat betekent dat voor het notariaat en het individuele notariskantoor? Gedurende de dag zijn er 2 rondes met 11 verschillende break-out sessies waarin al deze onderwerpen verder worden uitgediept. De dag wordt afgesloten door een expert op het gebied van misdaad en communicatie met betrekking tot veiligheid en terrorismebestrijding.

Meer weten over het congresprogramma of inschrijven? Kijk dan op www.knbcongres.nl.

Bron: Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie