×

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Sociale betrokkenheid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Sociale betrokkenheid


Onze sociale betrokkenheid brengt met zich mee dat wij goede doelen en maatschappelijke organisaties ondersteunen. Wij staan open voor sponsoring verzoeken en zullen die toetsen aan onze sponsoring criteria. Criteria zijn onder meer binding met de regio, bijdrage aan de samenleving, het vergroten van onze zichtbaarheid, het verstevigen van onze reputatie en kwaliteit van de tegenprestatie. Sponsoring kan bestaan uit een bedrag in geld of het verrichten van notariële diensten tegen een gematigd tarief. Daarnaast hechten wij er aan om een bijdrage te leveren aan het verstevigen van onze netwerken, om betrokken te zijn bij relevante beroepsorganisaties en zetten wij ons om niet in voor de samenleving waar wij deel van uitmaken.   

Gezondheid en welzijn

Stichting ALS

Elke week sterven er in Nederland 10 mensen aan de gevolgen van ALS. Stichting ALS Nederland kan en wil zich hier niet bij neerleggen. Zij komt op voor ALS-patiënten en is vastberaden om deze mensonterende ziekte te stoppen. Samen met donateurs, actievoerders en partners uit het bedrijfsleven kunnen wij met elkaar het verschil maken voor 1.500 patiënten in Nederland. Mede ook door de enthousiasmerende aansporingen van de directeur van de stichting ALS, zetten wij graag de strijd voort die Weert-Jan Weerts met zijn inspanningen voor Stichting ALS zo volhardend heeft getoond. Wij zwemmen tijdens de Amsterdam City Swim door de Amsterdamse grachten tegen ALS.

Alzheimercentrum Amsterdam

Wij nemen al jaren deel aan de Alzheimerrally. De Alzheimerally is een benefietrally voor klassieke automobielen en bijzondere auto's waarvan de netto opbrengst ieder jaar ten goede komt aan een wetenschappelijk onderzoeksproject van het Alzheimercentrum Amsterdam. Alzheimercentrum Amsterdam staat voor onderscheidende patiëntenzorg en hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek. Zij streeft naar een leidende positie in zorg en onderzoek op het gebied van dementie. Met name waar het dementie op jonge leeftijd betreft. Haar missie is: dementie bespreekbaar en behandelbaar te maken en uiteindelijk te genezen. Wij dragen daar graag ons zeer bescheiden steentje aan bij.

Amref Flying Doctors

Met heel veel anderen haalden we door deelname aan de Africa Classic voor Amref Flying doctors meer dan € 1.500.000 op. Amref Flying Doctors, de grootste gezondheidsorganisatie in Afrika, zet zich al meer dan 60 jaar in voor een betere gezondheid in Afrika. Iedereen heeft recht op een gezond en veilig leven. Voor veel meisjes en jonge vrouwen in Oost-Afrika is dit niet vanzelfsprekend. Daarom pakt Amref Flying Doctors problemen als armoede en ongelijkheid tussen mannen en vrouwen aan. Amref wil ervoor zorgen dat mensen gelijke rechten hebben en deze kunnen claimen zodat problemen als tienerzwangerschappen, meisjesbesnijdenis en het voortbestaan van kind huwelijken kunnen worden voorkomen.

Stichting Kika

Met een jaarlijkse donatie leveren wij een bescheiden bijdrage aan al het goeds waar Stichting Kika voor staat. Deze stichting streeft er naar de genezingskans van kanker bij kinderen te verhogen, de kwaliteit van de behandeling te verbeteren en de bijwerkingen na behandeling te verminderen. 

KNRM
De KNRM is dé hulpverlener op het water, op zee en op ruim binnenwater. Reddingsboten en vrijwilligers zijn 24 uur per dag beschikbaar voor spoedeisende hulp en niet-spoedeisende hulp. Op basis van goed zeemanschap verleent de KNRM hulp op het water aan een ieder die hierom vraagt. KNRM redt en helpt, kosteloos. Sinds 1824 en dat blijft zo.

Water kent vele gezichten. Het kan verfrissend en levensreddend zijn, maar het kan ook ziek maken en levensbedreigend zijn. Wij weten hoe verradelijk de zee kan zijn. Hebben historisch wetenschap van het moeilijke levensreddende werk dat wordt verricht vanuit de KNRM reddingsstations in Ouddorp, Ter Heijde, Hoek van Holland en Scheveningen, hier in onze eigen regio. MAES notarissen draagt de KNRM dan ook een warm hart toe. 

Wij waren te gast bij het KNRM-benefietgala in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk en waar onder de 500 gasten een bedrag van  € 1.060.593 is opgehaald. Dat geld wordt besteed aan investeringen die de veiligheid van de ruim 1.400 vrijwilligers van de KNRM ten goede komen. Zodat wij allemaal nog iets geruster kunnen werken of recreeren op het water.
Maarten van der Weijden Foundation

Maarten van der Weijden is de enige Olympisch kampioen die, voordat hij kampioen werd, kanker (acute lymfatische leukemie) heeft gehad. Het zit in hem dat hij altijd beter wil worden, maar ook dat hij anderen wil helpen. Dat bindt ons. Maarten zwom in augustus 2018 de 11stedenzwemtocht, waarbij er 5 miljoen euro werd ingezameld voor kankeronderzoek en deed dat nogmaals in 2019, waarbij er nog eens 4 miljoen euro voor dat goede doel door hem bij elkaar gezwommen werd. Met zijn stichting hoopt Maarten het leven van voormalig, huidige en toekomstige kankerpatiënten te verbeteren. Hij is een succesvol spreker, die graag de lessen uit zijn leven met zijn publiek deelt en hen aanspoort over hun eigen leven na te denken. Eén van die lessen is om elke dag je stinkende best te doen. Wat een held. Hij gaf alles. Wij geven terug.

Sport

Wij hechten groot belang aan sportbeoefening. Sport verbindt en verbroedert. Vraagt om samenspel. Sport leert je omgaan met winnen en verliezen. Sport vergt ambitie, oefening, veel oefening en doorzettingsvermogen. Sport draagt bij aan ons geestelijk en fysiek welzijn. Wij ondersteunen dan ook graag sporters met de ambitie om een bijzondere prestatie te leveren en clubs die ze daarin faciliteren.

Cruyff Foundation

Wij sponsoren de Cruyff foundation. Zij steunt en ontwikkelt sportactiviteiten voor kinderen, overal ter wereld. We focussen ons daarbij op kwetsbare kinderen. Zij geven kinderen de ruimte om te bewegen en te sporten. Hoe mooi is dat.

Golfclub Broekpolder | Golfclub Kralingen

Wij spelen regelmatig op Golfclub Broekpolder en Golfclub Kralingen. Broekpolder is een polder ten westen van de Vlaardingervaart in de gemeenten Vlaardingen en Midden-Delfland. De leden van de 'oude Rotterdamsche' verlangden al langere tijd naar een 18 holes golfbaan, maar het ontbrak ze in Kralingen aan ruimte daarvoor. In 1981 besloten zij de Broekpolder Golf Club op te richten en een baan aan te leggen in de opgehoogde polder Broekpolder. Golfclub Broekpolder maakt inmiddels deel uit van de ‘Oude Negen’: een samenwerkingsverband van negen traditionele, mooie verenigingsgolfbanen in Nederland.  Golfbaan Kralingen is een bijzonder stukje natuur aan de rand van het Kralingse Bos, binnen de stadsgrenzen van Rotterdam. Het is de kortste baan met A-status in Nederland, maar zeker niet de makkelijkste. De smalle fairways en het vele water zijn een uitdaging voor elke golfer. 

Sportvereniging Combinatie Wil Overwinnen (SV CWO)

De geschiedenis van de SV CWO gaat terug tot 1920 als personeel van de melkfabriek Hollandia een voetbalvereniging opricht. Ze waren toen met 12 man, zonder veld, zodat ze uitsluitend uitwedstrijden konden spelen. Wij sponsoren als lid van de businessclub CWO deze mooie club omdat de visie van CWO is gebaseerd op de pijlers: voetbal, organisatie en maatschappelijke waarde en omdat wij alle spelers en supporters mooie en sportieve thuiswedstrijden gunnen.

Golfbaan Schinkelshoek

Wij zijn lid van de businessclub van de Golfbaan Schinkelshoek. 

Tennisvereniging Holy

Wij sponsoren Tennisvereniging Holy, een actieve tennisvereniging voor jong, oud, competitief en recreatief. Waar je het hele jaar door kunt tennissen op all-weather banen. Waar je kunt dromen en trainen om zo goed als Roger Federer, the Swiss MAEStro, te worden. 

Sportcentrum Vlaardingen en Polderpoort

Wij ondersteunden de afgelopen jaren deze twee multifunctionel leisure centra voor bewegen en ontspanning die een gezonde leefstijl bij jong en oud uit de regio bevorderen. Move like Jagger!

Tulpenrallye

De 67e Tulpenrallye start op zondag 10 mei 2020 in Bordeaux. Hier komen de 200 deelnemende equipes bij elkaar. De rally gaat op maandag 11 mei van start en finished op zaterdag 16 mei bij de familie Oostwegel op Château St. Gerlach in Valkenburg. In zes dagen leggen de equipes, met auto’s die voor 1972 zijn gebouwd, ruim 2.500 kilometer af. Wij leveren een van die 200 deelnemende equipes. En niet voor het eerst. Vanwege het vele moois dat trouwe deelname de achterliggende jaren ons heeft gebracht en anderen de komende jaren hopelijk kan gaan brengen, sponsoren wij de 67e door een deel van onze winst met dankbaarheid aan het organisatiecomité ter beschikking te stellen.     

Cultuur

Door de wereld over te reizen leren wij andere culturen en verschillende soorten mensen kennen en beter begrijpen. Raken wij geïnspireerd. Kunst en cultuur bepalen de identiteit van een mens, een groep, een volk en een land. Wij zien ook dicht bij huis wat kunst en cultuur kunnen betekenen voor jong en voor oud.

Vereniging Rembrandt

Wij zijn lid van de Vereniging Rembrandt. De Nederlandse openbare kunstcollecties herbergen een enorme rijkdom. Voor veel mensen is dat rijke bezit in de Nederlandse musea vanzelfsprekend, maar die kunstschatten zijn er niet vanzelf gekomen. Veel van die werken zijn daar alleen te zien vanwege de vrijgevigheid en betrokkenheid van particuliere kunstliefhebbers, zoals die verenigd in de Vereniging Rembrandt. Wij delen met andere leden een liefde voor het openbaar kunstbezit. Bijvoorbeeld voor de collecties van het Mauritshuis, Stedelijk Museum Schiedam, Boijmans van Beuningen, Museum Vlaardingen, Historisch Museum Den Briel, Museum Prinsenhof Delft of één van de andere van de 121 in totaal door de Vereniging Rembrandt gesteunde musea. Wij vinden het niet alleen belangrijk om de openbare collecties te versterken, maar ook om deze te beschermen. De Vereniging vervult een unieke rol binnen het Nederlandse culturele landschap. Met haar bevlogen leden zet zij zich in voor de bescherming en versterking van onze openbare kunstcollecties. Zij doet al 135 jaar lang dit werk onafhankelijk van de overheid, musea of andere organisaties.

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

De Stadsgehoorzaal Vlaardingen heeft de achterliggende jaren een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt. Wij zijn lid van de Club van 200. Dit is een club van betrokken bedrijven en particulieren, die samen een sterk netwerk van de Stadsgehoorzaal vormen en jaarlijks doneren om daarmee het succes van de Stadsgehoorzaal nog groter te maken en om het een levendig podium van de stad te kunnen laten zijn.

Poppodium Kroepoekfabriek

De Kroepoekfabriek is het poppodium onder de rook van Rotterdam. Het is daar elke week raak. Concerten en clubavonden voor de liefhebber van muziek. Hiphop, metal, indie, singer-songwriter, rock 'n roll, pop of wat voor genre dan ook. Van obscuur tot mega hit en van (heel erg) oud tot spiksplinternieuw: je vindt het daar. Of je nu jong of oud bent. 

Netwerken

Wij zijn lid van de volgende netwerkgezelschappen:

Het A&O Alumni Network
Het A&O Alumni Network staat open voor alumni, partners en medewerkers van de internationale law firm Allen & Overy en stelt de 14.000 leden van het netwerk in de gelegenheid contact met (oud)kantoorgenoten te onderhouden en het professionele netwerk te vergroten.
Het alumninetwerk van Loyens & Loeff
Loyens & Loeff, een Nederlands kantoor van advocaten, belastingadviseurs en notarissen, wil graag goed contact blijven onderhouden met haar oud-kantoorgenoten en hen op de hoogte houden van ontwikkelingen rondom Loyens & Loeff.
Simmons & Simmons Alumni Programme
Het Simmons & Simmons Alumni Programme biedt een een forum voor vrienden en collega's die ooit voor de internationale law firm Simmons & Simmons (met elkaar) hebben gewerkt en bevordert dat zij bij het wel en wee van hun voormalig kantoor betrokken kunnen blijven.
Alumni Networks Stibbe
Onze levens en loopbanen zijn voortdurend in beweging, maar wat telt is dat we over en weer ons best blijven doen om met elkaar in contact te blijven. Stibbe tracht met haar Alumni Networks vriendschappen te onderhouden, nieuwe vriendschappen te ontwikkelen en het professionele netwerk van (oud)kantoorgenoten te laten groeien.
De alumnivereniging van de Universiteit van Leiden
De Universiteit Leiden werd opgericht in 1575 en is de oudste universiteit van Nederland. De universiteit telt zeven faculteiten, waaraan in 2017 meer dan 28.000 studenten ingeschreven stonden. Universiteit Leiden is trots op haar alumni. De 121.000 alumni, verspreidt over 141 landen, dragen op allerlei manieren bij aan de groei en bloei van de universiteit. De universiteit zet zich in om ook na het afstuderen bij te dragen aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van haar alumni.
Het Reunistenfonds van LSV Minerva
Leiden heeft niet alleen de oudste universiteit van Nederland, maar ook de oudste onmoetingsplaats voor studenten. Societeit Minerva werd in 1814 opgericht en het Leidse Studenten Corps volgde in 1839. De Leidse Studenten Vereniging Minerva (LSVM) zoals wij haar nu kennen, is ontstaan in 1972 na een fusie van het Leids Studenten Corps met de Vereniging voor Vrouwelijke Studenten te Leiden (VVSL). Met ongeveer 1.600 leden is zij een van de grootste studentenverenigingen in Leiden. De vereniging heeft een rijke geschiedenis en kent daarom vele tradities, die vandaag de dag nog steeds in ere worden gehouden. De meeste feesten en gebeurtenissen worden al sinds het ontstaan van Minerva georganiseerd.

De Stichting heeft volgens haar statuten ten doel "de bevordering van de bloei van de Leidse Studentenvereniging Minerva en de Vereniging Sociëteit Minerva". Het fonds wordt gevormd door bijdragen van reünisten die zich bij het beëindigen van hun lidmaatschap of later als contribuant van het fonds hebben aangemeld, door bijdragen van donateurs en door erfstellingen en legaten.
De alumnivereniging van de Amsterdam School of Real Estate (ASRE) van de Universiteit van Amsterdam
Ongeveer 3.500 oud studenten van de ASRE zijn verenigd en treffen elkaar regelmatig om van elkaar te leren, oude tijden te laten herleven en elkaar professioneel te helpen.
Rotterdam School of Management (RSM) Erasmus Universiteit Alumni Network

Het RSM alumni network, met 40.000 alumni wereldwijd, biedt kansen voor een leven lang leren, professionele ontwikkeling en sociale contacten gedurende je hele verdere loopbaan na het afstuderen.

De Maatschappij
De Maatschappij is een landelijk netwerk dat zich, met momenteel ruim 2.000 leden, al sinds 1777 inzet voor de welvaart en het welzijn in Nederland. Een netwerk van onafhankelijke denkers en doeners met goede ideeën die in onze samenleving graag iets voor een ander doen. Omdat goed kunnen meedraaien in onze maatschappij voor velen verre van vanzelfsprekend is.
Industriële Kring Vlaardingen (IKV)
De IKV heeft als doel het bevorderen van de gemeenschappelijke bedrijfsbelangen van haar leden. 
Vastgoedsociëteit Haaglanden

Stichting Vastgoedsociëteit Haaglanden (VSH) is, sinds de oprichting op 1 januari 2010, uitgegroeid tot het grootste netwerk voor vastgoedprofessionals in de regio Haaglanden en groeit nog dagelijks. Het doel van VSH is het initiëren, onderhouden en versterken van onderlinge contacten. Het netwerk biedt vooral de mogelijkheid om kennis en ervaring op het gebied van vastgoed uit te wisselen met andere in de markt betrokken partijen waaronder overheden, beleggers, ontwikkelaars, bouwbedrijven en adviseurs die actief zijn in de regio Haaglanden.

VNO NCW (West)
VNO-NCW West is dé vereniging voor ondernemers in de Randstad. De leden ontmoeten elkaar in netwerkgroepen. Voorbeelden zijn regionale netwerken, zoals de Metropoolregio Amsterdam, Rotterdam Den Haag en het Westland en speciale netwerken, zoals platform DGA, Zorgpower en Vrouwennetwerk. VNO-NCW West organiseert ruim 100 netwerkbijeenkomsten per jaar. Bovendien lobbyt zij voor een beter ondernemingsklimaat in de regio. VNO-NCW West is een van de vijf regionale ondernemersorganisaties van VNO-NCW.
Stichting Halen en Brengen; Haring- en Bierfeest
De Stichting Halen & Brengen neemt sinds 2003 initiatieven op kunst en cultureel gebied, adviseert, organiseert en ontwikkelt creatieve concepten in Vlaardingen. Met als doel bijdragen te leveren aan de levendigheid, identiteit en het imago van de stad Vlaardingen; Vlaardingen lokaal en regionaal op de kaart te zetten en bezoekers te laten zien dat Vlaardingen een prettige stad is om te wonen en te werken, met veel enthousiaste ondernemers, kunst, een groot verenigingsleven en een rijke historie waarin het water en de visserij een belangrijke rol spelen.

Beroepsverenigingen

Wij zijn (aspirant of beoogd) lid van de volgende beroepsverenigingen:

Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB)

De KNB behartigt de belangen van de (kandidaat-)notarissen in Nederland en zorgt dat zij hun werk goed kunnen doen. Alle (kandidaat-)notarissen in Nederland zijn verplicht lid van de KNB. De KNB bewaakt en bevordert de kwaliteit van het notariaat en behartigt de belangen van haar leden.

Society of Trust and Estate Practitioners (STEP)

STEP is een wereldwijde vereniging voor beroepsbeoefenaren die gespecialiseerd zijn in erfrecht, huwelijksvermogensrecht en estate planning. Zij bevordert het begrip voor families die zich met vraagstukken op dit gebied geconfronteerd zien, verzorgt onderwijs en bewaakt de hoge professionele kwaliteitstandaard die zij haar leden oplegt.

Nederlandse Organisatie voor Executeurs (NOVEX)

NOVEX is een belangenorganisatie voor executeurs, vereffenaars en levensexecuteurs. Zij stelt zich bovendien ten doel de vakbekwaamheid van en de professionele taakuitoefening door executeurs, vereffenaars en levensexecuteurs te bevorderen zodat de particulier kan vertrouwen op een professionele dienstverlening van haar leden.

Instituut voor Bouwrecht (IBR)

Het Instituut voor Bouwrecht is het onafhankelijke kenniscentrum op het gebied van publiek- en privaatrechtelijk bouwrecht. De missie van het IBR is het op onafhankelijke wijze bevorderen van de wetenschappelijke en praktische beoefening van het bouwrecht. Zij biedt onderzoek, onderwijs en publicaties.

Mediatorsfederatie Nederland (MfN)
Mediatorsfederatie Nederland (MfN) is de autoriteit op het gebied van mediation in Nederland. Eén register als kwaliteitsstempel binnen de mediation-branche, dé bindende factor tussen mediators met een diversiteit aan expertises en achtergronden. Het MfN-register: het grootste kwaliteitsregister van mediators in Nederland.
Vereniging Mediators in het Notariaat (VMN)

De VMN is een notariële specialistenvereniging op het gebied van mediation en scheidingsbemiddeling. De leden zijn allen als notaris of kandidaat-notaris werkzaam in de notariële praktijk en zijn speciaal opgeleid om op een onpartijdige manier te bemiddelen in allerlei conflicten. Bovendien hebben de meeste VMN-leden zich gespecialiseerd in het behandelen van beëindiging van relaties en kunnen zich scheidingsbemiddelaar noemen.

Notariele Registergoed Specialisten (NRS)

Het doel van deze vereniging is het bevorderen van de kennis en beroepsuitoefening op het gebied van het registergoederenrecht. Zij biedt haar leden de gelegenheid de kennis up-to-date te houden en die kennis naar een hoger niveau te tillen, door het aanbieden van lezingen en studiebijeenkomsten, die dieper op de specifieke materie ingaan dan gebruikelijk is. Voorts wil de NRS een platform bieden voor de onderlinge uitwisseling van kennis en ervaring binnen de beroepsgroep, en zo bijdragen aan het verder vergroten van deze kennis.

Vereniging Ondernemingsrecht Specialisten Notariaat (VON)

Er is geen notariële discipline waar maatschappelijke, conjuncturele en technologische ontwikkelingen het vakgebied zo snel en ingrijpend beïnvloeden als het ondernemingsrecht. Kennisontwikkeling en kennisdeling zijn dan ook essentieel, zowel voor de individuele beoefenaar als voor opdrachtgevers en andere stakeholders. VON maakt het ondernemingsrecht het pronkjuweel van het notariaat. Als vereniging voor vakspecialisten biedt VON een kennisplatform voor ervaren en startende beroepsbeoefenaars. Wetenschappelijke onderbouwing en praktische toepasbaarheid gaan hierbij samen.

Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS)

RICS bevordert en handhaaft de hoogste professionele kwalificaties en standaarden in de ontwikkeling en het beheer van grond, vastgoed, bouw en infrastructuur.

Pro bono

Wij ondersteunen in stilte diverse maatschappelijke organisaties en personen of groepen door ze onze kennis en kunde aan te bieden zonder dat wij daarvoor een honorarium wensen te ontvangen. 

Serviceclubs

Wij waren eerder betrokken bij serviceclub Round Table en zijn ondertussen al weer heel lang actief bij serviceclub Rotary. Het doel van Rotary is het samenbrengen van beroepsleiders en leiders uit de zakenwereld die humanitaire diensten verlenen, hoge ethische standaarden in alle beroepen bevorderen en helpen bij het opbouwen van goodwill en vrede in de wereld. Het motto van Rotary is "Service above Self": het eigenbelang ondergeschikt maken aan dat van de maatschappij. Wij zetten ons daar graag voor in.