×

13-01-2021

SPOEDTESTAMENT

SPOEDTESTAMENT


Als het onvermijdelijk moment van overlijden onverwacht rap dichterbij lijkt te komen, kan het nodig is zijn dat nog snel een testament opgemaakt of herroepen moet worden. Dan is er geen tijd te verliezen en komt de notaris met gezwinde spoed zo gewenst naar u toe; bij u thuis, in het ziekenhuis of het hospice. Zodat met de vereiste zorgvuldigheid uw uiterste wil goed wordt vastgelegd.

Doet de situatie zich voor, doe dan het volgende:

1.  Bel met kantoor op +31 10 44 53 777 of buiten kantooruren op + 31 6 22 98 78 92 of stuur een WhatsApp bericht naar laatstgenoemd nummer.

Meld dat er een spoedtestament gemaakt moet worden. Wij noteren dan de naam van de testateur of testatrice die het betreft, de verblijflocatie en de contactgegevens van de contactpersoon en plannen in hoe laat en waar de notaris wordt verwacht.  

2.  Zorg ervoor dat er van de testateur of testatrice een geldig paspoort of rijbewijs aan de notaris ter plaatse kan worden getoond.


3.  Mocht er reeds een bestaand testament beschikbaar zijn, verstrek dan een kopie daarvan zo spoedig mogelijk aan de notaris. 

NB: Indien naar het uitsluitend oordeel van de notaris de testateur of testatrice niet meer wilsbekwaam is, zal de notaris zijn diensten moeten weigeren.