×

14-02-2023

Verhuisbericht

Verhuisbericht


Wij gaan verhuizen!

MAES notarissen gaat per 1 maart 2023 verhuizen naar het MaesHuys, Verploegh Chasséplein 1, 3134 BZ Vlaardingen. Al onze andere contactgegevens blijven ongewijzigd. Eerder was in dit gebouw een filiaal van ING Bank gevestigd.

Waarom?

Ons kantoor groeit. En dat betekent dat onze huisvestingsbehoefte is gewijzigd. We hadden simpelweg meer vierkante meters nodig. Maar wij verlangden eerst en vooral een meer hoogwaardige en duurzame kantooromgeving ten behoeve van onze medewerkers en onze klanten. 

Wij kunnen onze klanten en onze medewerkers in de vrijstaande kantoorvilla aan het Verploegh Chasséplein dan ook op de best mogelijke wijze accommoderen. Bijvoorbeeld met gratis parkeren op eigen terrein en met laadpunten voor elektrische auto's en e-bikes. We zitten op loopafstand van het Metrostation Vlaardingen Oost. Stads- en streekbussen stoppen bij de halte op het plein. Hoe fijn is dat.

Wij kunnen nu ook de publieke ruimten (onze hospitality desk, de lounge en de ontvangstruimten) beter scheiden van de werkplekken. In de publieke ruimten kunnen onze gasten zich welkom en op hun gemak voelen. Een bezoek aan een notaris is voor veel bezoekers immers al spannend genoeg. 

Met de nieuwe huisvesting kunnen wij onze medewerkers, die zich elke dag weer met grote toewijding inzetten om onze klanten onberispelijk te bedienen, bieden wat ze toekomt: één van de allerfijnste werkplekken van de regio, met alle denkbare faciliteiten die kunnen bijdragen aan hun werkgeluk. Ook als ze remote (deels vanuit huis) werken. Zo is de inrichting van de werkplekken bij ons afgestemd op de individuele gebruiker en de te verrichten werkzaamheden. Wij hebben gekozen voor de ergonomische bureaustoel Aeron van Herman Miller vanwege het comfort en de ondersteuning die ze de gebruiker biedt. Bureau's zijn elektronisch in hoogte verstelbaar, zodat er ook staand gewerkt kan worden. Wij hebben klimaatbeheersing op kantoor zodat we het hoofd het hele jaar door koel weten te houden. Al onze medewerkers hebben een dubbele schermen set-up. Daardoor hebben zij beter overzicht, kunnen ze sneller schakelen en efficiënter werken. Voor telefonie werken wij met het telefonieplatform Wildix OneSpace, dat gekoppeld is aan Notarisdossier, ons CRM pakket. Dat maakt dat wij vanuit het dossier via ons scherm met één druk op de knop kunnen bellen, beeldbellen, chatten en taken - zoals terugbelverzoeken - snel kunnen opvolgen. De medewerkers beschikken over een draadloze headset zodat ze heel praktisch het toetsenbord optimaal kunnen bedienen, zich kunnen verplaatsen, terwijl ze ondertussen met je in gesprek kunnen blijven. We hebben in ons gebouw straks knusse zithoeken, vergaderzalen, moderne sanitaire voorzieningen, reproruimten, concentratieplekken, een moderne keuken met alle restauratieve voorzieningen en een grote ontvangstruimte, voor bijvoorbeeld netwerkbijeenkomsten, trainingen of seminars. 

Wat gebeurt er met het kantoorpand dat jullie achter laten?

Onze kantoorruimte aan de Oosthavenkade 39 voldeed al geruime tijd niet aan de eisen die wij als gebruiker eraan stellen. De fundering bleek dramatisch verzakt en overigens verkeert het gebouw in zeer slechte staat. De eigenaar heeft nooit willen of kunnen investeren in verbetering van het gebouw. Het gebouw kan in de staat waarin het nu verkeert niet eens aan de minimale Energielabel C-verplichting voldoen. De energiekosten zijn in dit pand niet op te brengen. Het houtwerk is verrot. Wil je het gebouw als kantoor behouden, dan moet je zoveel investeren dat er de komende decennia - met de huidige hoge bouwkosten, inflatie en rente - geen reëel rendement meer op te maken is. Wijzelf hechten juist wel waarde aan duurzaamheid en weten dat we vanwege de energietransitie nu dan ook echt goed moeten doorpakken. Dat doen we op het Verploegh Chasséplein.  

Hebben jullie overwogen om uit Vlaardingen weg te gaan?

Geen moment. Dat is zelfs nooit aan de orde geweest. Terwijl het erg lastig is om in Vlaardingen geschikte kantoorruimte te vinden. Het aanbod is heel schraal. Al met al heeft onze zoektocht twee jaar geduurd. We hebben zelfs de burgemeester en de gemeente om hulp gevraagd, maar zij konden sinds het Didam-arrest niets voor ons betekenen. Dat begrijpen en respecteren wij. Wij hadden natuurlijk ook naar kantoorruimte buiten Vlaardingen kunnen kijken. Maar dat hebben wij niet gedaan. Wij geloven immers heel sterk in de toekomst van Vlaardingen. Een gemeente die centraal ligt in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Wij geloven in die hele regio. Een regio, met uitdagingen en ambities. Wij zijn verknocht aan deze regio en voelen ons verbonden en verwant met de inwoners. Wij zijn er om ze te dienen. Wij zijn bereid om daarin te investeren. Nu is een notaris ook wettelijk verplicht om kantoor te houden in de plaats van vestiging die in het besluit van zijn benoeming is vermeld. In ons geval is dat Vlaardingen. Natuurlijk kunnen wij onze plaats van vestiging wijzigen en in Rotterdam, Den Haag, Schiedam, Maassluis of Naaldwijk gaan zitten. Om maar wat te noemen. Dat is voor een notaris vele malen lucratiever, want de gehanteerde notaristarieven zijn in die plaatsen doorgaans gemiddeld veel hoger. Maar daar zijn in ieder geval de mensen binnen en buiten deze kernen in onze regio niet mee gediend. Integendeel. En wij zijn er juist ook voor die mensen. Zijn loyaal en solidair. Willen er voor ze zijn. Voor iedereen binnen de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Wij streven naar continuïteit van onze dienstverlening door op een zorgvuldige wijze een wederkerig vruchtbare, harmonieuze en duurzame relatie te ontwikkelen met onze klanten, leveranciers en stakeholders. Of het nu gaat om de aankoop van je eerste woning, het bij onverhoopt overlijden goed verzorgd achterlaten van je dierbaren, het begeleiden van een bouwproject of het beperken van ondernemersrisico. Wij begrijpen hoe waardevol het is om goed voor elkaar te zijn. Samen bereiken we meer dan alleen.

Ik dacht dat jullie juist heel veel online doen. Waarom dan toch investeren in huisvesting?

Om kosten voor onze klanten te kunnen besparen, doen wij inderdaad al heel veel digitaal. Online via je telefoon, je tablet of desktop. We bellen, video-conferencen, e-mailen en chatten met onze klanten. En zij met ons. Elke klant krijgt bij ons een eigen veilige digitale kluis. Het online Mijn Notarisdossier, waarbinnen we informatie delen en met elkaar communiceren. Een kind kan de was doen. Maar er zijn ook heel veel mensen die juist helemaal niets met computers en technologie op hebben. Wij zijn vooral geïnteresseerd in de persoon van de klant (hij/zij/hen). Willen dan ook graag fysiek in een state-of-the-art kantooromgeving met hem kunnen samen zitten. Om naar hem te luisteren. Om te horen welke doelen hij zich stelt. Wat zijn grootste zorgen zijn. En hoe wij vanuit onze professie aan oplossingen kunnen bijdragen. Dat kan vanaf 1 maart 2023 in ons nieuwe kantoor aan het Verploegh Chasséplein 1 in Vlaardingen, waar eerder een vestiging van ING Bank was gevestigd, nog beter dan voorheen. Met een cappuccino en een Tiny Tony erbij! 

Zijn jullie op meerdere locaties te bezoeken? 

Wij kunnen je daarenboven zo gewenst op afspraak ook ontvangen in de business centers van het NoMA House aan de Amsterdamse Zuidas of van het World Trade Center Rotterdam of het World Trade Center Den Haag. We kunnen daar over hoogwaardige accommodatie beschikken en kunnen je het gebruik van de faciliteiten van die business centers aanbieden.

Maar wij zijn niet aan ons kantoor gekluisterd. Wij zijn mobiel. En flexibel. Als heuse business nomaden. We go where the business is. Wij komen zo gewenst op uitnodiging en in overleg dan ook graag naar jou toe. Dat geldt zowel voor de zakelijke klant als voor de particuliere klant. En voor wat betreft de particuliere klant, zeker in die gevallen dat je niet mobiel bent. Bijvoorbeeld vanwege een respectabele leeftijd, of vanwege opname in een ziekenhuis, verzorgingstehuis of hospice. 

Dat groeien is allemaal wel mooi, maar hoe zit het met de duurzaamheid? Belasten jullie met de groei van jullie activiteiten het klimaat niet al te zeer?

De ene notaris is de andere niet. Wij bouwen aan een onderneming waar onze beroeps- en gedragsregels, klanttevredenheid en werkgeluk leidend zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat wij als onderneming kunnen groeien door goed voor elkaar te zijn. Met inachtneming van de door de Verenigde Naties geformuleerde Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s). Bijvoorbeeld door te investeren in duurzame huisvesting. Waarmee wij een bijdrage beogen te leveren aan een inclusieve, veilige, veerkrachtige en duurzame samenleving. Zodat dit een positief effect heeft op onze welvaart. In de stad, in de regio, in ons land, Europa en de hele wereld. 

Komt er nu ook een housewarming, een open dag of iets dergelijks?

Natuurlijk gaan we met elkaar stilstaan bij deze verhuizing. Het markeert een historisch moment in de geschiedenis van het notariskantoor dat al generaties hier gevestigd is en waar we met elkaar eeuwen aan ervaring hebben opgedaan. In het gebouw is een ruimte waar met grotere groepen onder het genot van een hapje en een drankje kennis kunnen delen. Dat gaan we op uitnodiging gefaseerd doen. Met klanten, maar ook met aangevers, zoals hypotheekadviseurs, financial planners, bankiers, makelaars, accountants, belastingadviseurs, advocaten, beleggers, ontwikkelaars, serviceclubs, goede doelen en meer. Zoals we dat in de achterliggende periode ook al hebben gedaan met erfrechtbijeenkomsten in het Van der Valk Hotel Schiedam of het Delta Hotel in Vlaardingen. Dus houd de media en de mailing van onze nieuwsbrief maar goed in de gaten of kijk regelmatig op onze website onder het kopje nieuws. Dan blijf je voortdurend op de hoogte.  

Wat is jullie relatie met Basisnotarissen Rijnmond?

Wij zijn MAES notarissen. Een onafhankelijk full service notariskantoor voor particulieren, ondernemingen en (semi)overheden uit de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Gespecialiseerd in personen- en familierecht, ondernemingsrecht en vastgoed. Wij begeleiden onze klanten bij de momenten die er werkelijk toe doen in het leven. Zakelijk en privé. Wij bieden rust, betrouwbaarheid en zekerheid. Leveren maatwerk én hebben met Basisnotarissen Rijnmond een discount label voor voordelige confectie. Onberispelijk, toegewijd en integer.

MAES notarissen. Goed voor elkaar. En MAES…met AE.