×

Werkgeluk

Wij willen onze medewerkers een uitdagende en stimulerende werkomgeving bieden. Waar zij zich prettig en veilig voelen. Zijn loyaal en solidair. Staan voor elkaar. Zijn goed voor elkaar. Wij zijn ervan overtuigd dat onze organisatie er beter van wordt als er mensen met uiteenlopende achtergronden werkzaam zijn. Wij werven, behouden en promoten actief een diverse groep van medewerkers binnen ons kantoor omdat wij geloven in kwaliteit, ongeacht ras, geslacht, nationaliteit, godsdienst of seksuele geaardheid. Wij streven daarmee een stimulerende werkomgeving na. Een werkomgeving die zich kenmerkt door diversiteit, inclusiviteit en gelijke kansen. Wij hechten aan kennisontwikkeling en kennisdeling. Dagen elkaar onderling graag uit. Blijven voortdurend met elkaar in gesprek en hebben periodiek teamoverleg en een intern opleidingsprogramma.

Werkgeluk

KENNISONTWIKKELING EN VAARDIGHEDENTRAINING


Ons opleidingsprogramma richt zich niet alleen op verbetering van juridische kennis en notariële beroepsregels, maar ook op professionele en sociale vaardigheden om een klantgerichte en uitstekend presterende werkomgeving te blijven creëren.

De juridische vaardigheden van onze medewerkers worden aangescherpt door:

  • Deelname aan interne kennisoverdracht bijeenkomsten
  • Deelname aan externe opleidingsprogramma's
  • Financiële steun voor individuele externe training
  • Online toegang tot juridische bronnen
  • Detacheringsprogramma's waardoor wij nog beter begrip krijgen van de doelstellingen en werkwijze van sommige van onze zakelijke klanten

De professionele en sociale vaardigheden van onze medewerkers worden aangescherpt door het aanbieden van trainingsprogramma's op het gebied van: 

  • IT (Microsoft office, Notarisdossier, Twinfield, Mijnerfenis, Nextens) verzorgt door onze leveranciers
  • Time management, financieel management, client care
  • Sociale media

Werkgeluk

Visitekaartje


Wij proberen nog meer kleur en swung te geven aan het werkzame leven bij ons op kantoor. Werken bij MAES notarissen stelt je in staat om, na het gedegen opleidings- en trainingstraject, betrekkelijk rap zelfstandig dossiers te behandelen en klant-contact te hebben. De inzet is dat zodra jij er echt klaar voor bent, jij het visitekaartje van ons kantoor kunt zijn.

Werkgeluk

Werkplekken


De inrichting van de werkplekken is bij ons afgestemd op de gebruiker en de te verrichten werkzaamheden. Wij hebben gekozen voor de ergonomische bureaustoel Aeron van Herman Miller vanwege het comfort en de ondersteuning die ze de gebruiker biedt. Wij hebben klimaatbeheersing op kantoor zodat we het hoofd het hele jaar door koel weten te houden.

Werkgeluk

Communicatie


De meeste medewerkers hebben gekozen voor een dubbele schermen set-up. Daardoor hebben zij beter overzicht, kunnen ze sneller schakelen en efficiënter werken. 

Voor telefonie werken wij met het telefonie platform OneSpace, dat gekoppeld is aan Notarisdossier, ons CRM pakket, zodat wij vanuit het dossier via ons scherm met één druk op de knop kunnen bellen, beeldbellen, chatten en taken - zoals terugbelverzoeken - snel kunnen opvolgen. De medewerkers beschikken over een headset zodat ze heel praktisch het toetsenbord optimaal kunnen bedienen, zich kunnen verplaatsen of gefaciliteerd kunnen ijsberen, terwijl ze ondertussen met je in gesprek kunnen blijven. 

Wij hebben met ons team de "Wij zijn MAES notarissen whats-app groep", zodat wij elkaar ook buiten kantoortijden snel en gemakkelijk in voorkomende gevallen kunnen weten te vinden voor belangrijke berichten en ieders te delen wel en wee.   

Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers goed op hun privé smartphone bereikbaar zijn, ook voor de oppas, school, buitenschoolse opvang, schoolgaande kinderen of voor in geval van nood en willen overigens zoveel mogelijk voorkomen dat de combinatie werk en zorg als onnodig stress verhogend door hen kan worden ervaren. Wij zijn er natuurlijk alert op dat de kwaliteit van onze dienstverlening niet wordt gehinderd door overmatig privégebruik van smart phones gedurende werktijden, maar iedereen neemt bij ons, ook in dat opzicht, zijn verantwoordelijkheid. 

Werkgeluk

Medewerkers welzijn


Elke werkdag is er voor wie beschikbaar is de lunchtafel gedekt. We zorgen dat er ook mooi fruit op tafel komt. Op vrijdag wordt er na werktijd nog even geborreld, de achterliggende week nabeschouwd en naar de volgende week vooruit gekeken.  

GoHealth Club Vlaardingen biedt al onze medewerkers een proeflidmaatschap aan. Wij hebben arrangementen met een aantal andere regionale ondernemers die op deze wijze een vrijwillige bijdrage leveren aan het welzijn van ons team.  

Wij zitten op steenworpafstand van winkels zoals HEMA, Albert Heijn, Action, Vitaminstore, Blokker, H&M, T-Mobile, Etos, Thuiszorgwinkel, bloemisterijen en delicatessenwinkels. Er zijn tal van horecagelegenheden in de omgeving, waaronder goede lunchzaken, restaurants, take-aways en ook de bezorgers van Deliveroo en Thuisbezorgd weten ons te vinden. Op loopafstand van kantoor zijn een stomerij, een strijkservice, alsmede een kleding- en schoenreparatiebedrijf gevestigd. Onze Hospitality Desk kan voor onze medewerkers zo gewenst brengen en halen. Online bestellingen voor onze medewerkers kunnen bij ons op kantoor bij onze Hospitality Desk bezorgd worden.

Er is een stilte-ruimte die door de medewerkers zo gewenst gebruikt kan worden, ongeacht geloof of religie, voor gebed, meditatie, reflectie of ontspanning. We hebben een game-ruimte waar ter ontspanning kan worden gegamed, waar we darten, maar waar ook schaak, Monopoly, Risk of Mens-erger-je-niet kunnen worden gespeeld.  

Complimenten en blijken van waardering geven wij elkaar het hele jaar door. Successen vieren we samen. Jaarlijks gaan we met het hele team op stap.  Een ingepland lang retraite weekend met alle kantoorgenoten naar het Spaanse Valencia hebben we vanwege de coronacrisis moeten annuleren. Secretaressedag laten we niet ongemerkt aan ons voorbij gaan. Met Sinterklaas wordt er door de goedheiligman in dichtvorm aan elkaar overgebracht wat er nog te zeggen valt. Met kerst versieren we met elkaar de kerstboom en staan we, net als tijdens Thanksgiving, Chanoeka, de Ramadan en Divali even stil bij iedereen en alles wat er voor ieder van ons echt toe doet in het leven.   

Werkgeluk

Menselijke maat


We hanteren de menselijke maat. Laten ons niet leiden door spreadsheetmanagement maar tonen ons onderling oprecht betrokken bij elkaar. Ondersteunen en helpen elkaar waar nodig of gewenst. Wij kennen weinig verloop. Onze ervaren medewerkers hebben veelal een langjarig dienstverband en tonen zich trouw en loyaal. Tegelijkertijd weet nieuwe aanwas zich steeds gemakkelijk in te bedden. Daar prijzen wij ons heel erg gelukkig mee.