×

17-12-2023

Basisnotarissen Rijnmond gaat op in MAES notarissen

Basisnotarissen Rijnmond gaat op in MAES notarissen


Voordelig kwaliteitslabel

Bij MAES notarissen verkopen wij kennis, kunde, ervaring en service. Wij bieden onze klanten daarmee rust, betrouwbaarheid en zekerheid. Rust, betrouwbaarheid en zekerheid hoeven niet duur te zijn.

Wij regelden tot 1 januari 2024 voor een aantal van onze particuliere klanten de levering en hypotheek van de aangekochte woning vanuit ons discount label Basisnotarissen Rijnmond. Alle andere notariële diensten werden steeds verleend door ons voordelige kwaliteitslabel MAES notarissen.  

Per 1 januari 2024 bedienen wij al onze klanten, zowel particulieren, ondernemingen en overheden voor ál hun zaken, ook voor leveringen en hypotheken, nog uitsluitend vanuit het voordelige kwaliteitslabel MAES notarissen. De handelsnaam Basisnotarissen Rijnmond hebben we weliswaar behouden, maar het label Basisnotarissen Rijnmond wordt door ons niet meer gevoerd. Voor de klant maakt dat overigens geen verschil: het team van Basisnotarissen Rijnmond maakt al jaren integraal deel uit van het team van MAES notarissen, we werken met een en hetzelfde klantportaal en bijna alle tarieven waren al gelijk.     

De discount formule

Het initiatief voor Basisnotarissen is ten tijde van de vastgoedcrisis (meer dan een decennium geleden) genomen door een aantal - ondertussen gedefungeerde - notarissen uit Deventer, Doetinchem en Vlaardingen die voor hun omzet sterk afhankelijk waren van vastgoedtransacties. Die notariskantoren hadden geen enkele synergie en deelden dan ook helemaal niets met elkaar, uitsluitend een website, de kosten daarvoor en een visie. 

Die visie was - toen nog -  om, naast het A-merk, klanten afgemeten standaardmatig met eenvoudige basiszaken te bedienen tegen lagere huismerktarieven. Bij de een heette zo'n formule Aktie notarissen, bij de ander Basisnotarissen of Van Gastel digitaal en weer een ander noemde het dé Woonnotaris. 

Leadgenerators zoals de website "de Goedkoopste Notaris" verlangde van elke prijsvechtende notaris meer dan twintigduizend euro per jaar om bovenaan in de lijstjes van die site te worden opgenomen. De tech-nerds met hun innovatieve lead generating websites zijn de winnaars. De notarissen die op laagste prijs, niet op kennis, kunde, ervaring en service met elkaar concurreerden, die het werk doen en bij wie het risico ligt, de grote verliezers. Net als de consument. Want als de notaris de hoge kosten voor de lead generator  niet links of rechtsom kon of wilde afwentelen, bijvoorbeeld met agressieve cross-selling, op de klant of diens wederpartij, dan ging dat ten laste van zijn resultaat en waren die dossiers vaak verlieslatend. Op die wijze hoopten deze notariskantoren de continuïteit van hun ondernemingen te kunnen waarborgen. Dat is ze in een aantal gevallen gelukt. Voor de korte termijn althans. Tegelijkertijd betekende dit ook dat er door die kantoren niet of nauwelijks geïnvesteerd werd en kon worden in kwaliteit, kennis, mensen, informatietechnologie en meer. 

Met het aantreden van de ondernemende notaris Janssen is die visie eind 2020 door MAES notarissen verlaten. Er wordt eerst en vooral gestuurd op kwaliteit, efficiency, automatisering, kostenbeheersing, transparantie, competitieve tarieven en service. Ons kantoor staat daar overigens niet alleen in. Alle weldenkende notarissen in de regio die in het verleden naast hun notariskantoor voor de bijvangst een discountlabel voerden - vaak ook nog ergens in een aftandse kantoorruimte of veredelde garagebox - zijn hiervan ondertussen veelal goed en wel bekomen.

Dat betekent dat wij met MAES notarissen flink hebben geïnvesteerd in onze dienstverlening zodat wij onze klanten ook in de toekomst steeds goed van dienst kunnen blijven en wel door ze de aandacht te geven en de kwaliteit te bieden die ze verdienen.       

Protocol

Alles wat in het verleden onder de vlaggen van Basisnotarissen Rijnmond en MAES notarissen door gedefungeerd notaris mr. E.M. (Ed) Bijster is verzorgd, berust onder het protocol van mr. G.H.H.J. (Geert) Janssen MRE MBA, notaris bij MAES notarissen. Voor dossiers die onder verantwoordelijkheid van mr. Bijster door Basisnotarissen Rijnmond en MAES notarissen zijn behandeld en voor akten die door hem of zijn waarnemers zijn gepasseerd, kunt u zich dan ook steeds tot MAES notarissen wenden. 

Hoe klanten over ons denken

Wij blijven u onverminderd graag van dienst. Onberispelijk, toegewijd en integer. Wilt u weten hoe onze klanten over ons denken? Kijk dan op https://maesnotarissen.nl/reviews.