×

02-10-2022

MAES notarissen ondersteunt de Haagsche viering van het Leidens Ontzet

MAES notarissen ondersteunt de Haagsche viering van het Leidens Ontzet


Vier de vrijheid

Nog even en dan is het weer zover. Dan is het 3 oktober. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat vieren jong en oud overal ter wereld dat Leiden in 1574 is bevrijd van de Spanjaarden en herdenken we het belang van vrijheid.  

Leiden en Den Haag

Leiden is een charmante studentenstad met een mooi verenigingsleven. Vol met tradities. Waar op het gebied van inclusie en diversiteit al stappen zijn gezet, maar nog een wereld te winnen is. Veel van die studenten vliegen na hun Leidse tijd uit. Gaan de wijde wereld in. Van Kaapstad tot Tokio, van Riyad tot Buenos Aires, van Menton tot Nice. En sommigen blijven wat dichter bij huis. Vestigen zich in Amsterdam, Rotterdam, de periferie, of in de Residentie. Die mooie stad achter de duinen. De stad van de WeWo en de Kleine Witte. Van de Hoge Raad en het Binnenhof. Van Leven! Magazine en Restaurant Oogst. Waar het op de Denneweg vaag ruikt naar Couperus en naar saté. De stad van Vrede en Recht. Met Scheveningen aan Zee, waar sinds en jaar en dag voor ons allemaal de haring aan wal wordt gebracht. En elke derde oktober houden de Leienaren, waar zij zich ook ter wereld bevinden, die mooie traditie in ere en vieren ze  met haring, wittebrood en natuurlijk met hutspot het Leidsch Ontzet. 

Haagsche viering van het Leidens Ontzet bij Beachclub Culpepper op 2 oktober

De Haagsche reünisten van de studentenvereniging L.S.V. Minerva laten zich natuurlijk niet onbetuigd. Zij verzamelen zich elk jaar op 3 oktober voor de herdenking en de jolijt bij Beachclub Culpepper op het Zwarte Pad van Scheveningen. Een soort van buitensociëteit lijkt het soms wel. Dit jaar komt het gezelschap vanwege de sluiting van het strandseizoen een dag eerder, op zondag 2 oktober om 17:00 uur, bij het altijd gezellige Culpepper bijeen voor de jaarlijkse Haagsche viering van het Leidens Ontzet. De viering wordt dit jaar opgeleukt met - zeker en vast - alweer een spetterend optreden van de roemruchte De Caballeros, starring: Onno Kronenberg, Bas Derhaag en Hans Martijn Roos. Komt dat zien! MAES notarissen ondersteunt dit genoeglijke samenzijn met een kleine geste. Aanmelden kan via: mailto:drieoktober@gmail.com

MVO en onze sociale betrokkenheid   

Wij hechten er bij MAES notarissen immers aan om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid richt zich op drie thema’s: governance, een duurzame leefomgeving en sociale betrokkenheid. Wij hopen daarmee impact te kunnen hebben. Vanwege onze sociale betrokkenheid sponsoren wij op het gebied van Cultuur, op het gebied van Sport en op het gebied van Welzijn & Gezondheid. Zo zijn wij sponsor van onder meer de Theaters Diligentia en PePijn, Sailingteam NextGen voor de Ocean Race die in 2023 Scheveningen wederom aandoet (met de Leidse Carolijn Brouwer, de eerste vrouw die in 2018 de Volvo Ocean Race zo knap wist te winnen), Hockeyclub Rotterdam - de grootste hockeyvereniging van Europa - en de oudste club in het betaald voetbal: Sparta. Daarnaast ondersteunen wij Stichting ALS, Stichting Kika en Support Casper. Wij hopen daarmee een bescheiden bijdrage te kunnen leveren aan het welzijn van degenen die wij sponsoren of die anderszins deel uitmaken van ons netwerk. 

Vanwege onze ambitie om ondernemend, sociaal en maatschappelijk betrokken te zijn, kennen wij (zie: https://maesnotarissen.nl/tarieven-kortingen-en-geldverkeer) daarenboven ook nog eens de sociale "Goed-voor-elkaar-kortingsregeling". Die regeling geldt voor:  

  • Starters op de woningmarkt, die geen financiële hulp van hun ouders (kunnen) krijgen.
  • Gepensioneerden die recht hebben op een uitkering ingevolge de AOW (Algemene Ouderdomswet) en geen ander inkomen of vermogen hebben.
  • Particulieren die recht hebben op een uitkering ingevolgde de WW (werkloosheidswet), de WIA (wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen).
  • Particuliere klanten die werkzaam zijn in de zorg, het onderwijs, bij hulpdiensten (politie, brandweer, ambulance), defensie of een gemeente.
  • Landbouwers, veehouders en tuinders.
  • Alle actoren in de vastgoedsector die woningen aan de bestaande voorraad toevoegen. 
  • Degenen die blijkens https://maesnotarissen.nl/sociale-betrokkenheid zich bij ons betrokken tonen, waaronder leden en reünisten van L.S.V. Minerva en hun familieleden. 

Doe er je voordeel mee!

MAES notarissen. Goed voor elkaar. En MAES...met AE.